Dovezli z Číny 15 tisíc respirátorů. Rozdali je zadarmo nemocnicím a domovům seniorů. Udělali proti koronaviru vše, co bylo v jejich silách. Naplnili činy své motto „Service Above Self“ (Služba na prvním místě), které zavazuje věnovat své schopnosti ve prospěch druhých.

V lednu 2021 je epidemiologická situace horší, ale aspoň máme dost ochranných pomůcek.

K čemu nám ale jsou, když sílí nejen virus, ale také protestní hnutí občanů, kteří si roušky odmítají nasadit? Aktuálně je nejviditelnější tváří bezroušků poslanec Lubomír Volný. Ignoroval platná nařízení vlády, a přímo ve Sněmovně si odmítl nasadit roušku. Místo diskusního příspěvku k tématu nouzový stav urážel předsedajícího, který mu vypnul mikrofon.

Poznámka Fidela Kuby - Výlet do historie

Od té doby je nejvyhledávanějším heslem webových prohlížečů „flákanec“. Večer Volný na internetu zveřejnil projev, který ve Sněmovně nedokončil. Začíná tvrzením: „ČSSD s SPD vpustila Rotary cluby, aby rozsévaly koronavirus. Metaforicky i lidem do krevního oběhu, plic a ti končí v nemocnicích.“

Volný rozsévá pomluvy a dezinformace. Prská své lži a kapénky plné mikroorganismů na mikrofon nejen metaforicky. Kdo nenosí roušku, obviňuje Rotary cluby z rozsévání korinaviru a zavádí do politického boje flákance, zasluhuje vypnutí mikrofonu i poslanecké imunity.