Ve své fotbalové kariéře jsem zažil asi v pěti případech, kdy gólman šel kopat penaltu a nebylo to jen v poslední minutě za rozhodnutého stavu. Zajímavé na tom bylo, že gólmani vždy tu penaltu proměnili. Zrovna tak si nepamatují i z jiných zápasů z celého světa, že by brankář pokutový kop neproměnil. Jsou to zřejmě dané fotbalové zákony. Přesto si vlastně vybavuji jeden okamžik, kdy brankář penaltu kopl strašidelně, a to v seriálu Okresní přebor, kdy Jakub Kohák v roli brankáře zakopl nový míč značky Roteiro do potoka.

Brankář pražské Slavie Ondřej Kolář
Kolář už nepálí jen z penalty. Na tréninku reprezentace se blýskl parádním gólem

Ale zpátky ke Kolářovi. Zesměšnění v tomto případě rozhodně nevidím, brankář je hráč jako každý jiný. V moderním fotbale je to stejné, jako kdyby šel zahrávat penaltu stoper. Navíc jsem toho názoru, že když šel Kolář kopat penaltu, tak myslel především na to, že si vstřeleným gólem splní sen všech brankářů, a ne že by někoho zesměšnil.

Podle mého názoru je zbytečné to řešit, vznikl neadekvátní humbuk. Myslím si, že už novináři hledají nějaké neokoukané téma. Z dřívější doby stačí vzpomenout na někdejšího brankáře Slavie Zdeňka Jánoše, který v lize takhle vstřelil tři góly, a každý to bral normálně. Nebo ze světa zmiňme kolumbijského brankáře Reného Higuitu či Paraguayce José Luise Chilaverta, kteří dokonce zahrávali i trestné kopy.

Kdo je Tarzan, nový expert Deníku

Petr Průcha, bývalý útočník Chmelu Blšany

Do ligy se fotbalista z Nového Bydžova, který prošel mládeží v Hradci Králové, dostal díky výkonu v exhibičním zápase proti Kozlovně Ládi Vízka. Při přáteláku zaujal trenéra Blšan Miroslava Beránka. Proslul tvrdou, ale férovou hrou.

Nyní trénuje mládež v novobydžovské Cidlině, navíc píská krajské soutěže.

Nebojí se pojmenovat a poukázat na problémy v českém fotbale.

SK Slavia Praha - 1. FK Příbram - Utkání 2. kola první fotbalové ligy: SK Slavia Praha - 1. FK Příbram.
Slavia porazila Příbram 3:0. Třetí gól trefil z penalty brankář Kolář