Benátky, perla severovýchodní části Itálie protkaná stovkami kilometrů vodních kanálů, patří k nejkrásnějším městům světa. Za romantickou atmosférou sem míří zamilované páry, za architekturou a uměním milovníci historie, někoho lákají projížďky na gondolách, jiného procházky klikatými dlážděnými uličkami. Další si nemůže nechat ujít proslulý benátský karneval, který se tu pořádá už od 13. století.

Turisté z celého světa, kteří si chtějí město zapsané na seznamu UNESCO prohlédnout, řeší samozřejmě také ubytování. S tím jim může pomoci žebříček nejlepších hotelů, který každoročně sestavuje na základě hodnocení čtenářů web Travel + Leisure.

Nejstarším, největším a také nejnavštěvovanějším národním parkem v Chorvatské republice jsou Plitvická jezera
Chorvatsko na podzim: Plitvická jezera svou krásou ohromují davy

Hodnotí se nejen umístění a vybavení hotelu, blízkost letiště, služby, nabídka restaurace, hotelový bazén, ale i ochota a rychlost personálu plnit přání hostů a mnohé další.

Jak tedy, pokud jde o luxusní hotely v Benátkách, hodnocení dopadlo?

1. Cipriani, hotel Belmond

Jako nejlepší byl letos čtenáři Travel + Leisure vybrán Cipriani, Belmond Hotel na ostrově Giudecca s tím, že je, jak uvedl jeden z hostů, „prostě mimořádný ve všech směrech“. Získal skóre: 95,11.

Hotel s výhledem na benátskou lagunu se nachází pouhých 12 minut chůze od Dóžecího paláce a zhruba kilometr od náměstí sv. Marka. Ocitnete se v oáze se zahradou, kde je z honosných apartmánů výhled na velký bazén, starožitná umělecká díla nebo terasu s vířivkou. Zdejší restaurace je oceněná hvězdičkou Michelin.

Nechybí tenisový kurt nebo soukromé přístaviště a sportovně založení hosté si mohou vybrat i z aktivit, jako je kanoistika, turistika a rybolov. „Personál byl výjimečný, výběr jídel a nápojů rozsáhlý a vynikající a výhled na lagunu byl fascinující,“ ohodnotil pobyt jeden z hostů.

Ceny v hotelu začínají na 1717 € za noc. Mohou se lišit v závislosti na termínu nebo podmínkách ubytování.

2. The Gritti Palace

Na druhém místě v žebříčku se umístil hotel Gritti Palace, který pochází z roku 1500 a hostům nabízí celkem 103 pokojů, u většiny i s terasou. Prošel kompletní renovací a je umístěný kilometr od San Sebastiano, v blízkosti Canal Grande. Získal skóre: 93,23.

Podle informací společnosti Giata je součástí hotelu restaurace, jídelna a bar, využít můžete službu hlídání dětí i kadeřnictví a proti domácím mazlíčkům tu nemají výhrady. V hotelu je konferenční sál, knihovna, tenisový kurt, bazén, fitness centrum a golfové hřiště. „Gritti Palace byl výjimečný a personál udělal vše, aby vyhověl našim potřebám. Náš pokoj byl ohromující a nemohl být pohodlnější,“ napsal do hodnocení jeden z hostů.

Palác větrů Hawa Mahal připomíná růžovou krajku.
Indický Jaipur: Poznejte Růžové město, které udivuje turisty pohádkovými paláci

Historické architektonické prvky budovy byly pečlivě zachovány. Pokoje v paláci Gritti nabízejí historii, umělecká díla, starožitnosti, třpyt zlatých a křišťálových lustrů, benátských zrcadel, mramor v koupelnách i šustící hedvábí, damašek a brokáty. To vše doplněné krásnými výhledy a dokonalými službami.

Ceny začínají od 430 € za noc.

3. Bauer Palazzo

Bronzovou příčku v hodnocení čtenářů Travel + Leisure získal hotel Bauer Palazzo, který má skóre: 91,88.

Hotel Bauer se nachází pouhé 2 minuty chůze od náměstí svatého Marka a jeho pokoje jsou zařízeny v klasickém benátském stylu. Některé mají balkon a výhled na město nebo na Grand Canal. Hotel leží v blízkosti Centra současného umění Punta della Dogana.

Podle informací společnosti Giatav jde o komplex z roku 1888 a do většiny poschodí lze vyjet výtahem. K dispozici je restaurace, jídelna, snídaňový salónek i bar, hosté si mohou pochutnat na jídlech klasické italské i mezinárodní kuchyně. Ubytování poskytuje 109 pokojů vybavených TV se satelitními kanály, služby zahrnují prádelnu a kadeřnictví. Letiště Marco Polo je od hotelu vzdáleno 10 kilometrů a letiště Treviso 30 kilometrů.

Cena za noc se pohybuje od 645 do 2975 € .

Zdroj: Youtube

4. Hotel Danieli

Na čtvrtém místě nejlepších benátských hotelů se v hodnocení čtenářů Travel + Leisure umístil Hotel Danieli, který má skóre: 91,00.

Hotel je vzdálený 200 metrů od náměstí svatého Marka a nabízí krásný výhled na benátskou lagunu. Hotel má tři samostatné budovy, které pocházejí ze 14., 19. a 20. století a jsou vzájemně propojeny zastřešenými lávkami.

Náměstí Jaffa v Tel Avivu
Je tajemný Izrael bezpečný? Dovolenou zvládne i máma s dcerou, a bez cestovky

Podle informací společnosti Giatav má hotel celkem 225 pokojů, nachází se zde restaurace, jídelna, kavárna i bar. Všechny pokoje a apartmá mají satelitní LCD TV, klimatizaci a také koupelnu z italského mramoru. Plusové body si hotel kromě vynikajícího servisu vysloužil i tím, že se nachází jen 16 minut jízdy od letiště Benátky - Marco Polo a na nejbližší zastávku vodního autobusu jsou to od hotelu jen 2 minuty pěšky.

Ceny za jednu noc v Hotel Danieli začínají od 886 €.

5. Aman

Na pátém místě v žebříčku nejlepších benátských hotelů se umístil hotel Aman, který získal skóre: 90,35.

Aman Venice nabízí ideální místo jen kousek od náměstí Piazza San Marco, abyste mohli objevovat kouzlo Benátek při plavbě na tradiční gondole. Hotel Aman se nachází kilometr od Dóžecího paláce v centru Benátek a z letiště Marco Polo to máte pouhých 15 kilometrů.

Pro potřeby hostů zde mají wellness centrum i knihovnu, pro spojení se světem Wi-Fi a vysokorychlostní internet. Řada apartmánů nabízí výhled na Grand Canal.

Pokoje, které se liší velikostí, představují díla řady největších italských umělců včetně malíře Tiepola z 18. století. Atmosféru podtrhují hedvábné obklady stěn, lustry a malované stropy. Řada apartmánů nabízí výhled na Grand Canal.

V hotelu Aman Venice začíná cena za noc na 2370 €.