První děti za doprovodu rodičů přicházely na první stanoviště k Honzovi ještě u sokolovny. Honza je přivítal a předal každému za symbolických deset korun kartu s osmi zastávkami u pohádkových bytostí. Deset korun nebylo nutná platit, ale chtěli jsme učit samotné děti, že nic není zdarma.

Na druhou stranu kartičky si samy děti vybraly a natiskly svoji pohádkovou bytost. Do druhé ruky si vzaly buchtu a nic nebránilo k vykročeni na procházku pohádkovým lesem.

Trasa vedla našim krásným parkem a téma bylo Honza málem  králem. Trasa byla dlouhá po celém parku. Byla vyznačena fáborky, aby se samostatně děti orientovaly.

Své stanoviště měli – Chasník – Liška – Rybář – Mravenci -Ježibaba - Princezna a Král s Královnou. Jejich úkoly nevzpomínám, ale nebyly snadné.

Po projití všech stanovišť a splnění úkolu se děti vracely zpět k sokolovně, kde za kartičku dostaly pití a špekáček na opečení. Ohnivý tragač byl připraven a špekáček nakráty na opékači, dostalo každé dítě a opékalo samo.

Během celého rána byly děti malovány na obličeji podle svého vybraného obrázku. Nebylo to snadné namalovat šedesát děti, které přišly na procházku pohádkovým lesem.

Pro děti byl i skákací hrad, kde se mohly vyřádit i s malovanými  obličeji.

Jsme velice rádi,že se počasí umoudřilo a měli jsme ve Skaličce báječné ukončení prázdnin. 

František Pavlík