Podzim svými barvami čaruje všude kolem nás. A tak i my jsme se chtěli ve školní jídelně vybarvit. Projekt Barevný týden ve školní jídelně vznikl v hlavách našich kuchařek.

Každý den se nám zbarvil jinou barvou.

Červené pondělí se specialitami z rajčat, paprik a jablíček vystřídalo žluté úterý a pokrmy z dýní, kari, vajec a banánů.

Podzimní ohníčky v ZŠ Drahotuše.
V drahotušské škole se seznamují s podzimními lidovými tradicemi

Následovala středa s barvou zelenou. V tento den nesměl chybět špenát, brokolice, hrášek a ovoce zastupovalo kiwi.

Čtvrtek se proměnil v barvu noční oblohy a dominoval mu salát z čočky beluga s domácí bagetkou.

Týden jsme zakončili barvou bílou a na talíře se servírovala smetanová omáčka s houskovým knedlíkem, či rýžová kaše s ovocem.

Pochvalu poroty získala studentka 1. ročníku oboru Záchranářství a ochrana obyvatel Natálie Macháňová.
Hranická 'zdravka' se raduje! Studentka SZŠ Hranice uspěla v literární soutěži

Děti ze základní školy, mateřské školy a také učitelé volili garderobu podle barev daného dne. A všem to moc slušelo.

Barevně vyzdobená školní jídelna jen přispívala k dobré náladě mezi našimi milými strávníky.

Paní kuchařky s nadšením sobě vlastním již nyní připravují další stravovací a vzdělávací projekty a je se na co těšit.

Gymnázium Hranice slavilo 150 let.
Gymnázium Hranice slavilo 150 let ve velkém. S humorem i Josefem Maršálkem

V nadcházejícím týdnu to budou dny mexické kuchyně, dýňobraní a další avšak nadále nutričně vyvážené speciality.

Helena Novotná