Škoda, že s námi na hřišti nemůže být Josef Vozák, který fotbal ve Skaličce zakládal a jeho tři vnuci jsou na hřišti.

Letošní fotbalový podzim by pro něho byla ta nejhezčí odměna a poděkováni za jeho celoživotní práci pro sport, kopanou a šachy.

Poděkováni patří trenérovi za sestavení mužstva, ve kterém vyčnívají tři hoši, ale sami bez ostatních dobrých hráčů by nemohli bavit diváky a vyhrávat.

Děti z Mysliveckého kroužku Hranice na honu.
Děti z Mysliveckého kroužku Hranice vyrazily s drahotušskými myslivci na hon

Z 59 vstřelených branek patří padesát Veselkovi, Škutovi a Vozákovi. Veselka a Škuta mají každý po dvaceti gólech. Zásluhou těchto tří je radost omezit sobotní vesnické práce a přijít na hřiště.

Častokrát je z laviček slyšet, že je lepší posezení a sledovat hru ve Skaličce než na naši reprezentaci. Tito hráči a jejich kombinace a hra je zábavnější a baví diváka.

Po zahájení kola v srpnu jsme se chtěli upéct na sluníčku a naposledy pátého listopadu bylo potřeba čepice a rukavice. Pro zahřátí bylo lepší svařené víno než pivo a hlavně výsledek devět nula a ukázka a bojovnost útočné trojky.

Hranický dětský pěvecký sbor vyrazil na soustředění.
Hranický dětský pěvecký sbor vyrazil na soustředění. Zpívat můžete s nimi

Veselka předvedl divákům pět branek, Škuta dvě a Vozák jednu. Hattrick nebyl, ale jinak Škuta má tři a Vozák jeden. Navíc má Škuta čtyři branky v zápase a Veselka jednou čtyři a jednou pět.

Každý fotbal se čepuje pivo a na kabanos z udírny přicházejí i ti ,co fotbal nemusí. Po každém domácím zápase předvádějí hráči i s vedením semknutí v kruhu pochvalu výkonu a jsou odměněni potleskem diváků.

Takto žijeme na vesnici ve Skaličce a přejeme si, aby i jarní pokračováni bylo stejné, aby se diváci bavili a hráči vyhrávali.

František Pavlík

Vernisáž Tradiční výstavy betlémů v hranické Galerii M+M, 18. listopadu 2022.
VIDEO: Vánočně laděnou hranickou Galerii M+M zdobí stovka betlémů. Podívejte se
Mladí hasiči SDH Hluzov na návštěvě Letecké záchranné stanice Olomouckého kraje.
Mladí hasiči SDH Hluzov poznali práci Letecké záchranné stanice v kraji
Skupina Tango v Zámeckém klubu v Hranicích.
VIDEO: Tango s Miroslavem Imrichem rozehřálo Zámecký klub v Hranicích