Perníky si děti zdobily se speciálních cukrářských per a tak měly brzy hotovo a všem se to náramně líbilo.

Posledně se zdobilo ze zastřihnutých igelitových pytlíků a tak náplň byla všude, jen ne na perníčku. Ale vyzkoušet se prý má všechno.

Kamínky byly připravené, to znamená omyté a osušené. A ten je z jedné strany namalovaný a ze spodní strany je napsáno: malujeme kamínky a poštovní směrovací číslo.

Město Tovačov.
Co je nového v Tovačově, městě, kde se před pěti lety natáčel četnický seriál?

Tyto skvosty je možno vidět kdekoliv a můžete si je vzít třeba na památku a místo něho dát ten svůj, namalovaný. Ale po namalování se musí natřít lakem, aby se nápis nesmazal.

Dávají se třeba vedle sochy, na zídku plotu, ale i jen tak vedle chodníku. Já osobně jsem takový kamínek ještě nenašla, ale děti, které se sešly na této akci, tak si dovezly kamínek z Brna nebo Českého Krumlova.

Veselice Českého rozhlasu Olomouc ve Skaličce 2021.
PODÍVEJTE SE: Veselici ve Skaličce vysílal Český rozhlas živě

A ten nalezený zase dají třeba do Hranic, nebo Všechovic, kde navštěvují školu. Děti byly místní, ze Zlína i z Prahy, a tak malované kamínky budou putovat po celé republice a možná se dostanou i za hranice naší vlasti.

Do klubovny přišlo 9 dětí, 2 maminky a 2 babičky. Všichni byli spokojeni, mohli si vypít čaj, kávu, děti bylinkový čaj nebo minerálku a také si mohli zakousnout cuketový řez, který všem chutnal.

Tradiční ukončení prázdnin v Kunčicích 2021.
V Kunčicích se loučili s prázdninami

Jelikož děti byly šikovné a tak ještě s paní Oravovou se šly vydovádět na víceúčelové hřiště. Ale to už odzvonilo poledne, tak se muselo skončit a v tom nejlepším odejít domů. Takže zase někdy příště.

Poděkování patří paní Oravové, která celou akci naplánovala a také připravila a všem zúčastněným, hlavně dětem, že mají zájem o ruční práce.

Milena Rušarová, Horní Těšice

Putování přírodou Hranicka a Moravy.
Podívejte se, jak je ta naše Morava překrásná. Někdy stačí jen se dívat