Tři králové v Horních Těšicích

Kašpar, Melichar a Baltazar s dospělou osobou chodili u nás v Horních Těšicích v sobotu 8. ledna se zapečetěnou kasičkou opatřenou identifikačním číslem.

My Tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám… zpívali u každého domu, i když se stalo, že obyvatelé nebyli doma.

Také v jednom případě jeden z králů přeskočil plot, s majitelem byli dopředu domluveni, že tak mohou učinit, když nebudou doma, aby mohli na vchodové dveře napsat symbol K+ M+ B 2022.

Silvestr 2021 v Horních Těšicích.
O Silvestr v Horních Těšicích se postarali místní dobrovolní hasiči

Letos počasí přálo, nepršelo, nefoukal silný vítr, a bylo lehce pod nulou. Z místní nádrže odtékala voda a ta zmrzla. A koledníci toho vyžili a hned se několikrát svezli po namrzlé ploše.

Zima sice nebyla, ale paní Lidka má připravený čaj v termosce a nějaký oplatek, aby mohly doplnit tekutiny a kalorie. Amálka, Ela a Emička obcházely celou vesnici a jak byli občané štědří se dovíme později.

Poděkování patří těmto školačkám a také paní Lidušce, že věnovany sobotní dopoledne této charitativní akci.

Milena Rušarová, Horní Těšice

Koledování ve Stříteži nad Ludinou

Tříkráloví kolednící se rozeběhli v sobotu 8.ledna do střítežských domovů.

Tradičně se u nás těšíme na společnou spolupráci Základní školy ve Stříteži, místního obecního úřadu a občanů Stříteže. Malým i velkým koledníkům letos požehnal správce naší farnosti otec Michal Zahálka.

Výstava Medvídci v Galerii Stará radnice v Hranicích.
Dva tisíce plyšových medvídků. Výstava s vaší oblíbenou dětskou hračkou

Za štědrost všem dárcům děkujeme!

Za organizátory Naďa Šváčková

Tříkrálová sbírka v Horním Újezdě

U nás, v Horním Újezdě, je zvykem, že děti z místní mateřské školky obchází dům od domu a zazpívají koledu v doprovodu svých učitelek.

Máme slzy na krajíčku, když pak ještě popřejí štěstí, zdraví a pohodu v novém roce. Bylo vidět , s jakou radostí a elánem zpívaly Tříkrálové poselství.

Večerní Karlova Studánka bez lidí a s vánoční nasvícenou atmosférou.
OBRAZEM: Úchvatné lázeňské místo. Večerní Karlova Studánka bez lidí a spěchu

S sebou nosí kasičku, kde jim občané přispějí na vylepšení her a věcí, které využijí ve školce, a do košíčku dají nějakou tu mlsku. Děkuji tímto za všechny naše občany školkařům a hlavně paním učitelkám za mnohaletou tradici Tří králů.

Věra Nesvadbová z Horního Újezda

Žáci ročníku 1973 ze základní školy ze Šatova na Znojemsku na lyžařském výcviku na Labské boudě
RETRO: Sáně, lyže, brusle. Jak jste si užívali sněhu vy?