Nabízíme dětem výběr ze tří druhů hlavních jídel a velmi dobře spolupracujeme s místními farmáři, či dodavateli z přilehlého okolí.

V neposlední řadě dbáme na to, aby spotřeba surovin pro přípravu pokrmů byla efektivní a minimalizovalo se plýtvání potravinami. O kterém se teď tak často mluví.

Sbírka na Střední zdravotnické škole v Hranicích pokračuje i ve čtvrtek 3. března.
Sbírka na Střední zdravotnické škole Hranice pokračuje. Přispět můžete stále

V minulém týdnu jsme proto vyhlásili Karneval chutí, kde jsme hravou a zábavnou formou představovali dětem pokrmy běžné i ty méně obvyklé.

Každé z jídel mělo svůj pohádkový název a tak z oblíbené rajské omáčky byla rázem omáčka Červené Karkulky, jedlo se z kotlíku Baby Jagy, a Popelčina polévka byla plná hrachu a čočky.

Tomáš Vejmola alias Tomík na cestách vzpomíná na Ukrajinu.
Tomík na cestách: Rodiny jsme přivezli do Hranic, kde se postupně ubytovávají

Ti nejmenší v mateřské škole si vychutnávali pomazánku Malé mořské víly, ta byla rybičková a nebo například Toulavý koblížek.

Vesele vyzdobená školní jídelna a vtipné převleky našich kuchařek jen přispívaly k všeobecné dobré náladě a pohodě u oběda. Velkou odměnou a poděkováním jsou nám prázdné talíře a spokojenost na tvářích dětí.

Helena Novotná,
vedoucí školní jídelny ZŠ a MŠ Struhlovsko

#clanek|6477484#