Sklářský výtvarník Josef Divín pochází z Valašského Meziříčí. V letech 1998 až 2002 studoval na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské ve Valašském Meziříčí.

V letech 2002 až 2008 studoval na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze v ateliéru profesora Vladimíra Kopeckého. V roce 2005 až 2006 navštěvoval ateliér profesora Jaroslava Vančáta.

Výstava uměleckých prací Libora Beneše.
Obyčejný život, běžné strasti i radosti Libora Beneše v galerii hranického zámku

Josef Divín pomocí různých technologií zpracování skla – foukání a ručního tvarování na huti, natavováním kovových fólií, leháním, broušením, rytím a dalšími, zpracovává náměty převzaté často z krajiny a architektury.

Ve skleněných objektech a obrazech zaznamenává nejen žhavou prchavost chvíle jejich vzniku, ale také osobní pocity z různých míst, které ho ovlivnily. Se zneklidňující emocionalitou dodává svými abstraktními uměleckými díly svědectví o vlastním osobitém vnímání skutečnosti.

Druhá adventní neděle se na Pustevnách nesla v duchu předvánočních tradic.
OBRAZEM: Na Pustevnách u Libušína už je také stromeček. A je krásný!

Již 12 let se zabývá natavováním stříbrných folií na sklo. Svou tvorbu prezentoval od roku 2000 na 30 samostatných výstavách a 160 společných se účastnil.

Jeho práce je zastoupena v tuzemských i zahraničních sbírkách, například v Itálii, na Slovensku, ve Francie, v Německu, Belgii, Dánsku, Polsku, Bulharsku, Holandsku a USA.

Mikuláš 2021 ve Středolesí.
S Pekelnou knihou hříchů dorazila Mikulášská družina i do Středolesí

Výstava Josefa Divína s názvem Zahrada bude veřejnosti přístupná v Galerii Synagoga v Hranicích do 23. ledna 2022.

Autor textu: Milan Hlaveš, zdroj: https://kultura-hranice.cz/

Zbořilův betlém na výstavě Vánoce na zámku v prostorách Muzea Komenského v Přerově.
Kalendář adventních akcí: Vánoce ve zvonařství nebo na zámku, koncerty i pohádka