Postup přípravy:

Tvaroh vyšleháme s vejcem a olejem, přidáme mouku, sůl a krupici. Vypracujeme těsto. Pokud se nám zdá příliš lepivé, přidáme trochu mouky. Necháme jej krátce odpočinout. Těsto rozdělíme na dílky a vkládáme jahody posypané cukrem smíchaným s mletým badyánem a tvarujeme knedlíčky. Knedlíky ihned vaříme ve vroucí osolené vodě. Zhruba po 5 minutách je vyndáme a lehce propíchneme nožem. Následně na talíři knedlíky posypeme jemnou strouhankou na máslíčku dorůžova osmaženou a polijeme máslem.

Suroviny

Náplň:

jahody 200 gramů 

Těsto:

sůl 1 špetka
polohrubá mouka 10 lžic
vejce 1 kus 
dětská krupice 2 lžíce
olej 3 lžíce
měkký polotučný tvaroh 250 gramů 
badyán 1 lžička
cukr moučka dle potřeby

Na posypání knedlíků: 

máslo dle potřeby
strouhanka čerstvá dle potřeby

Dobrou chuť vám přeje Maxijedlík Jaroslav Němec