Jedná se o tři dny plné dobrovolnických aktivit po celé ČR konané již po sedmé. Kdykoliv během těchto 72 hodin (10. – 13. října 2019) a zároveň jakkoliv dlouho se dobrovolníci po celém Česku pustí do aktivit, které pomohou druhým, přírodě, či jejich okolí. Letošní kategorie byly POMOC POTŘEBNÝM, PÉČE O PŘÍRODU, VYLEPŠENÍ OKOLÍ KOLEM SEBE.

Výsledkem všech těchto projektů je mnoho úsměvů, radosti, dobrých pocitů z vykonané práce a mnoho dalších pozitivních účinků. Vše o projektu Mladí hasiči pomáhají, včetně foto z akce, se dozvíte na https://www.72hodin.cz/2019/projekty/mladi-hasici-pomahaji-1

Letos naším úkolem byla pomoc potřebným lidem a chtěli jsme udělat radost našim seniorům. Ve čtvrtek 10. 10. 2019 jsme uspořádali vystoupení "předváděčku" našeho kroužku mladých hasičů pro Domov seniorů v Hranicích.

Předvedli jsme krátkou scénku, jak to dopadne, když si děti hrají se sirkami, ukázali jsme babičkám a dědečkům, co se v kroužku učíme, motání hadic, štafetu dvojic, vázání uzlů a zdravovědu. Na závěr si senioři naše aktivity vyzkoušeli. Nejvíce se jim líbilo uvazování uzlů. Úsměvy a potlesk byl pro nás největší odměnou.

Po skončení vystoupení čekala na všechny sladká odměna, dárečky, včetně triček. Příští rok se opět zapojíme. Protože pomáhat by mělo být samozřejmostí pro každého.

Zdenka Šafránková, vedoucí kroužku mladých hasičů SDH Milenov a koordinátor projektu Mladí hasiči pomáhají.