Ve čtvrtek 24. února česká vláda ohlásila, že epidemie covidu-19 pozvolna končí a že postupně začnou odpadat i poslední protipandemická opatření.

Dříve než se to splnilo, noviny a zpravodajské servery oznamují, že pandemie končí, ale začala válka nebezpečně blízko hranic Evropské unie.

Všechny nás to zaskočilo a jsme pro pomoc Ukrajině. Moravské divadlo Olomouc uvedlo koncert na pomoc Ukrajině o proto i nás dvacet starších Skaličáku setkání s písničkou nezrušilo a brali jsme naše setkání jako podporu a pomoc Ukrajině.

Splash party ve Ski Areálu Potštát 2022.
FOTO: Už jste byli na Splash party? Ve Ski Areálu Potštát to umí parádně rozjet

Otcem a zakladatelem těchto setkání byl harmonikář Petr Krasňák, který nás však před třemi lety opustil a zemřel. Jeho přičiněním si našla písnička ve Skaličce své místo a žádná oslava bez písničky by nebyla oslava.

Již 79. setkání s písničkou to dokazuje. I když má polovina účastníků setkání vice než sedmdesát, tak již dlouho dopředu čekají na pozváni skupiny, která všechny svolává.

Dnes se již nepřipravuji večeře a každý si v hospodě objedná a sní na co má chuť. Oslavenec, který má kulatiny dostane podepsanou knihu podle vlastního výběru a přinese flašku.

Karneval chutí ve školní jídelně ZŠ a MŠ Struhlovsko Hranice.
Karneval chutí ve školní jídelně ZŠ a MŠ Struhlovsko. Podívejte se na ty mňamky

Nezapomnělo se ani na ženy a každá dostala červenou růži s polibkem. Nezapomněli jsme na utrpení na Ukrajině a i poslední písnička - kapůrkova byla pro ně.

František Pavlík

Fotbalový zápas v Sobědruhách na Teplicku v 90. letech minulého století.
RETRO FOTBAL: Škvára, hadrové kopačky a meruna. Vzpomínejte s námi