Bylo to pro nás nové, neměli jsme zkušenosti. Vše se však nadmíru podařilo. I proto bychom chtěli touto cestou poděkovat PPP a SPC Olomouc, jmenovitě paní Ivaně Polákové za odbornou metodickou pomoc, konzultace týkající se nákupu vhodných kompenzačních pomůcek, správného výběru polohovacích zařízení a dalších náležitostí, které nám usnadnily naši práci.

A co je nejdůležitější, díky této podpoře se může setkávat Kubík s kamarády ve školkovém prostředí, může získávat spoustu nových podnětů a rozvíjet své smysly. Oblíbil si hudební hračky, zvonečky, motorické tabulky, relaxační a rehabilitační pomůcky a také Montessori pomůcky, které byly hrazené z fondu SIDUS.

Rodinné centrum Osečánek pořádá spoustu akcí i kroužků.
Angličtina, matematika, pohyb i vaření. V Osečánku se prostě děti nenudí

Za uplynulé období se tak Kubíkovi podařilo za pomoci osobní asistentky Sabiny Trnové i ostatních zaměstnanců MŠ, překonat mnoho překážek. Spolupracuje při cvičeních, rád poslouchá zpívání a občas si s námi i brouká. Velký pokrok udělal v pohybových dovednostech a s dopomocí dnes už zvládne i pár kroků.

Kubíkovi pomáhají jeho noví kamarádi

Máme také radost z toho, že si i školkáčci našli cestu ke Kubíkovi a když vidí, že je neklidný, nabízejí mu společnost, přinášejí hračky a uklidňují jej.

Kubíkovi se podařilo za pomoci osobní asistentky i ostatních zaměstnanců MŠ Potštát překonat mnoho překážek.Kubíkovi se podařilo za pomoci osobní asistentky i ostatních zaměstnanců MŠ Potštát překonat mnoho překážek.Zdroj: MŠ Potštát

Byť si málokdo z nás dokázal ještě v září představit, jak budeme vše zvládat, brzy se vše ustálilo a Kubík v pokrocích předčí naše představy ze začátku školního roku. Je velmi šikovný a to i zásluhou dětí, kterými je každý den v naší mateřince obklopen.

Týn nad Bečvou, Helfštýn, Kunzov, Slavíčský tunel a Teplice nad Bečvou.
Jak dobře znáte známá místa? Vydejte se s námi na výlet do Týnu či na Kunzov

Díky zřizovateli městu Potštát a iniciativě pana ředitele Karla Machyla se podařilo vytvořit pro Kubíčka, kterému osud zcela bezstarostné dětství nedopřál, prostředí, ve kterém se cítí dobře a do něhož se snad i každé ráno těší.

S dopomocí nás pracovníků školy, dětí a samozřejmě ve spolupráci s rodiči se malými velkými krůčky daří nepřízeň osudu překonávat. Největší odměnou nám všem je spokojený Kubíkům úsměv.

Za kolektiv kolektiv MŠ při ZŠ a MŠ Potštát Martina Kuchařová

Košík plný voňavých májovek
Májovky už rostou. Teplo i déšť jim svědčí, vyrazte na ně, než budou pryč