Zadání je prosté. Napište povídačku na motiv Olomouckého kraje. Může vás inspirovat památka, událost, krajina, osoba, legenda, či jiná zajímavost. Vše ostatní už je pak na vaší fantazii.

Soutěž je otevřena všem bez ohledu na věk, bydliště či předchozí spisovatelské zkušenosti. Vyhněte se již známým příběhům popsaným vašimi slovy, záleží nám hlavně na originalitě.

Vernisáž výstavy Vladimíra Birguse ve Vlastivědném muzeu v Olomouci.
Výstavu Vladimíra Birguse v Olomouci zahájil fotograf Jindřich Štreit

Hledáme povídačku, která bude tak chytlavá, že se stane legendou. Čas máte do 10. května, maximální délka je 9 000 znaků včetně mezer. U vyhodnocování budeme brát v úvahu také možné věkové rozdíly mezi soutěžícími, nebudeme tak zohledňovat gramatické chyby.

Povídačku nám zašlete prostřednictvím formuláře zveřejněného na adrese www.openair.blacksphere.one.

Lidé, kteří milují nostalgii a retro ohlížení, vzpomínají na minulé časy prostřednictvém sociálních sítí.
RETRO: Zvuky, vůně a zážitky. Vzpomínky na obyčejné věci vrací do dětství

Deset nejlepších povídaček vyhlásíme 26. června 2022 na multimediálním festivalu Blacksphere. Kromě zlaté knihy pro výherce místo čekají další, ručně šité, knihy i stříbrnou a bronzovou příčku.

Nejlepších deset povídaček bude také oceněno volným vstupem na festival, dárkovými předměty a hlavně propagací díla a možností svoji povídačky nahrát jako audioknihu. Podrobné podmínky soutěže najdete na webu festivalu Blacksphere.

Sever Čech, kraj sklářů.
VIDEO: Na sever Čech do kraje sklářů aneb Poprvé v životě jsem foukal sklo!

Soutěž Kolébka pořádá Binary code s. r. o. v rámci festivalu Blacksphere a rozsáhlého projektu Kolébka, zabývajícího se popularizací literárních textů a jejich audio-zpracováním.

1. místo:
Pozlacená ručně šitá kožená kniha v hodnotě 75 000 korun, akreditace pro dvě osoby na 26. června 2022 na audiovizuální a multimediální festival Blacksphere, natočení povídačky jako audioknihy, dárková taška, diplom s plátkem zlata, propagace povídačky

Marie Krajplová, 
ředitelka audiovizuálního a multimediální festivalu Blacksphere

Žilo tu poměrně dost lidí a jednoho dne všichni zmizeli. Zůstal po nich jen velmi specificky zařízený dům, spousta fotografií a zapomenuté jídlo.
Opuštěná zlatá klec. Zmizeli. Zůstal americký sen, fotky a květované tapety