Ve sběrném dvoře v jedné moravské obci byl před dvěma lety nalezen pes. Na pohled starší, ustrašený. Druhý pohled toho prozradil víc, a vůbec ne pěkného. Zadredovaný, zuby v zanedbaném stavu, nejspíš zánět v uších i v očích.

V sobotu 3. září se uskutečnilo v Kopřivnici mezinárodní Tatra Veterán Rallye Beskydy na počest Monsieur Dakar Karla Lopraise.
OBRAZEM: Tatra Veterán Rallye Beskydy na počest Karla Lopraise nezklamalo

To si někdo dělá srandu?

Plemeno kavalír King Charles španěl působí už podle názvu vznešeně. Tím spíše zní děsivě, že by někdo vyhodil psa v podstatě na smetiště. Dotoulal se tam, nebo se ho právě tam někdo zbavil?

Charlie takhle jezdí s paničkou do práce.Charlie takhle jezdí s paničkou do práce.Zdroj: Jménem psa, z.s.

Druhý šok nás čekal po příchodu domů. Charlie, jak byl kavalírek mezitím pojmenován, byl nejspíš pes z klecového chovu. Tedy z množírny. Tři dny chodil dokolečka, jako by stále byl v neviditelné kleci, než si zvykl na běžný provoz domácnosti a na to, že může v bytě celkem kamkoli. Byl tedy jeho osud takový, že když už nebyl v množírně k potřebě, vyhodili ho jako porouchanou věc?

ČTĚTE CYKLUS PSÍ OSUDY

Akutně bylo ale potřeba dát Charlieho dohromady zdravotně, a i vzhledově mu navrátit pomyslný královský lesk. Charlie měl na veterině potvrzený zánět v očích a ušní svrab, dostal potřebné medikamenty a pilně se uzdravoval, aby mohl nastoupit na operaci zubů. Odstranění těch zkažených, vyčištění těch, které bylo možno zachovat, kromě toho také kastrace a úprava srsti…a z Charlieho byl švihák lázeňský.

Mlýn jako v pohádce, lidé v něm ovšem nežijí.
FOTO: Vraťte se o stovky let zpátky. Mlýn si zahrál ve filmu Jan Žižka

Ještě před ním ale bylo hodně práce. Z bývalého "domova" neměl sebemenší hygienické návyky, nejspíš nikdy neviděl vodítko. Ale i to všechno brzy zvládl, a mohli jsme přikročit k pečlivému hledání nového domova. A Charlie opravdu našel ten nejlepší. Chodí si jako pán, spinká v posteli. Jeho nová panička má navíc práci, kam si ho může brát - provádí masáže. Charlie chodí s ní a pozoruje na nějakou chvíli svět zpod masérského stolu. Netřeba dodávat, že je nesmírně spokojený.

Sylva Kaplanová & Inka Lihocká Nadymáčková

Dům s vraždou
Vraždy, záhadné úmrtí nebo slavná minulost. I to nabízejí opuštěná místa v Česku
Srub bratří Nedvědů
Když mizí legendy. Vlachovka je srovnaná se zemí, srub bratří Nedvědů trouchniví