U hotelu jsme si odložili kufry a trasou, která vedla přímo od hotelu, se vydali na Lysou horu. Výšlap jsme i přes lesní terén a chladnější počasí všichni zvládli. I když jsme celou cestu viděli pouze mlhu, nahoře se mračna rozestoupila a my měli krásný výhled.

Po celou dobu soustředění jsme byli rozdělení do týmů, ve kterých jsme v různých hrách a aktivitách mohli sbírat body. Každé soustředění se určí téma, od kterého se poté odvíjí soutěže a hlavně kostýmy na karneval. Letošní téma bylo „časopisy“. Takže jste na karnevalu mohli zahlédnout vše od trafikářky, členů Čtyřlístku, až po křížovky aj. Mezi aktivitami nechybělo například luštění hudební křížovky, odpovídání na dotazy z poradny, přiřazování obálek časopisů k jejich názvům nebo psaní vlastního bulvárního listu.

Po celý pobyt jsme se nenudili, protože bylo vždy co dělat. Ať už vymýšlení scének, soutěžení, nechyběla ani stezka odvahy a samozřejmě sborové zkoušky. Pro odreagování se mezi nabitým programem jsme využili hotelový bazén. Na konci pobytu se vyhlásilo pořadí týmů a vybíraly se ceny. Všechno završil sborový koncert, na kterém jak malý, tak velký sbor ukázal, co všechno se naučil.

Simona Hertlová, zpěvačka HDPS