Databázi, ve které je možné si dítě do 23. listopadu rezervovat, najdete na adrese www.darek.charitaproukrajinu.cz

O každém dítěti, zařazeném do projektu Vánoční balíček, má Arcidiecézní charita předem zjištěné informace jako jméno a příjmení, věk, výšku, velikosti oblečení a jeho osobní vánoční přání.

Tyto informace pak Charita prostřednictvím webu www.darek.charitaproukrajinu.cz nabízí zájemcům o zapojení se do projektu.

Všesokolský slet v roce 2018.
Do XVII. všesokolského sletu zbývá 600 dnů. Těšte se na oslavu sportu

Dárce na základě údajů o dítěti připraví balíček o maximální hodnotě 2000 korun, který může předat na nejbližší Charitě, která zajistí přepravu balíčků na Arcidiecézní charitě. Následně dárky poputují na Ukrajinu, kde vánoční svátky vrcholí 6. a 7. ledna.

Vzhledem k věku, pohlaví a přáním dětí většinou balíček obsahuje různé hračky, oblečení a obuv (domácí i zimní, ale v cenovém limitu), různé školní a výtvarné pomůcky.

Přírodním parkem Březná.
Nebe, peklo, země, ráj aneb Přírodním parkem Březná, drsnou a divokou krajinou

Vždy by se mělo jednat o nové nepoužité věci. Každý balíček je přímo dárcem zabalen do vánočního papíru a opatřen jménem a příjmením vybraného a přiděleného dítěte, také místem odkud dítě pochází a také seznamem věcí. Balíček nesmí obsahovat žádné potraviny, a to ani sladkosti.

Balíček je třeba dopravit nejpozději do 23. listopadu na některou z místních Charit zapojených do projektu, například na Charitu Hranice.

Podzimní koncert Pěveckého sboru Cantabile.
OBRAZEM: Podzimní koncert hranického Pěveckého sboru Cantabile

Vánoční balíček pro Ukrajinu je jednorázové osobní obdarování, ze kterého nevyplývá žádný dlouhodobý závazek ani pro jednu ze stran.

Dárcem vánočního balíčku může být kdokoliv: jednotlivec, rodina, skupina přátel, společenství, místní Charita či jiná organizace.

Radka Andrýsková

Čirůvka fialová.
Letošní houbařská sezona je výjimečná, furt rostou. Podívejte se, jak se jmenují
Společenský klub Panenka předal panenky dětskému oddělení hranické nemocnice.
Klub Panenka rozdával radost malým pacientům nemocnice v Hranicích