Až do středy 27. dubna bude centrum Hranic velikonočně vyzdobeno, ale vyzkoušet si budete moci i tradiční velikonoční zvyky. Například pomlázkomat, který je volně k využití a díky němuž omládne každá žena.

Při procházce městem můžete i letos potkat hned čtyři zdobené gigantické kraslice. Ty nazdobili zkušení výtvarníci a malíři, Antonín Vojtek z Břeclavi, Ladislav Nedělka z Lipníka nad Bečvou, hranická rodačka Renata Doleželova z Prahy a hranická malířka Ludmila Kočišová, jejíž práci si natáčela Toulavá kamera.

Proluka u synagogy v Hranicích před a po úpravách.
Proluka u synagogy v Hranicích soutěží o nejlepší proměnu. Můžete hlasovat

Oko procházejících upoutá i výzdoba Staré radnice, jejíž okna ozdobí truhlíky plné veselých slepiček, dřevěných budek a dalších připomínek jara.

Jako již tradičně nechybí Kraslicovník, chlouba velikonoční výzdoby v Hranicích. Letos vyrostl Kraslicovník na Masarykově náměstí a zdobí jej 3780 barevných kraslic z nejrůznějších materiálů nazdobených nejrůznějšími technikami. Tuto milou tradici každoročně podporují obyvatele Hranic svými kraslicemi.

Velikonoční výstava 2022 v Galerii M+M v Hranicích.
Velikonoční výstava. Za touto krásou stojí skoro 90letá Anna Musilová už 27 let

Výzdobu doplňuje rozcestník, který pomáhá nasměrovat ke všem atrakcím – třeba kudy se dostanete na Velikonoční výstavu do galerie M+M a k dalším velikonočním atrakcím, včetně Kraslicovníku.

MKZ Hranice

Výstava děl malíře Ivana Titora v Galerii Synagoga.
Pronikavé, abstraktní, fascinující. To jsou obrazy Ivana Titora, nyní v Synagoze
Výstava obrazů malíře a grafika Antonína Vojtka z Břeclavi.
Krajinu pod Pálavou představuje ve Staré radnici v Hranicích Antonín Vojtek