Děti se po celý rok ve škole pod vedením svých vyučujících i paní vychovatelek věnují prevenci, správnému a bezpečnému chování v dopravním provozu, proto bylo třeba zúročit nabyté znalosti i v praxi.

Žáky čekalo v průběhu dopoledne celkem pět stanovišť. Mladší kategorie (1. až 3. třída) si zasoutěžila v poznávání dopravních značek, děti absolvovaly také základy první pomoci. Připomněly si, kdy volat policii, hasiče či záchranku nebo jak ošetřit lehká zranění.

ZŠ Drahotuše slavila 110. výročí otevření školy.
110. výročí otevření školy v Drahotuších. Milá školo, dále vzkvétej!

Na to navazoval test pro chodce a zkoumání modelových situací, kdy se člověk chová bezpečně vůči sobě i jiným a za jakých okolností už ne. Závěrečnou disciplínou byla jízda zručnosti na koloběžce.

Ve starší kategorii (4. až 7. třída) byla stanoviště obdobná, pouze test pro chodce se změnil v test cyklisty a bezpečné chování bylo nahrazeno jízdou na dopravním hřišti.

 Ve školní jídelně na Struhlovsku v Hranicích připravili pro  malé i velké strávníky filmový týden.
Což takhle dát si špenát nebo Lásku na kari aneb Hranická jídelna hravá i zdravá

V závěru proběhlo vyhodnocení celé akce, ale především nechybělo vyhlášení vítězů. Mezi mladšími školáky se odměn a diplomů dočkala vždy nejlepší trojice z každé třídy.

Jelikož starší žáci bojovali v týmech, na stupínek vítězů dosáhla tři nejlepší družstva v každém ročníku. Ti nejlepší si zároveň vysloužili postup do oblastního kola, které proběhne na jaře.

Podzimní zahrada MŠ Klíček při ZŠ Struhlovsko Hranice.
Podzimní zahrada mateřinky Klíček aneb Objevme spolu království skřítka Klíčka

Přesto, že se ne každý objevil na medailových pozicích, mohli se všichni radovat z malých dárečků v podobě reflexních prvků. Odměny byly zakoupeny z grantu města Hranice „Dopraváček“.

Děkujeme Autoškole Trčka a také všem zúčastněným složkám.

Monika Pavelková,
ZŠ a MŠ Hranice, Struhlovsko

Kdo koho napodobuje? Hřib dubový s muchomůrkou růžovkou.
Skvělá úroda. Prolistujte s námi velký atlas zářijových houbařských úlovů
Přírodním parkem Podbeskydí.
Přírodním parkem Podbeskydí: průzračná voda v zatopeném lomu i kouzelné výhledy