Technologie tu mají být od toho, aby nám mnohé ulehčily – v zaměstnání, domácnosti či komunikaci. První jarní měsíc plný zpřísněných karanténních opatření definitivně odhalil, jak moc na nich naše každodenní životy závisejí.

Pracovní schůzky v kancelářích se přesunuly na onlinové komunikační platformy, týdenní nákup nám díky internetové objednávce přivezla rozvážková služba až do domu, učební látku si žáci vyzvedli v online aplikaci.

Ne vždy ale technologické změny znamenají pouze ulehčení práce. Výstava na stromech na 10 panelech odhaluje, jak se robotizace, automatizace a digitalizace promítá do pracovních podmínek a jaký dopad to má na ty, kteří v daných profesích pracují.

Výstavu nafotil Petr Vrabec, texty připravila Gaby Khazalová a o distribuci po České republice se postarala organizace NaZemi.

Výstavu pro Vás v našem městě připravilo Gymnázium Kojetín v rámci projektu Světová škola. Výstava je vhodná i pro školní kolektivy. Pokud byste měli zájem o pracovní list k výstavě, napište na e-mail d.dymalova@gkj.cz.

Všichni jste na výstavu do parku u nádraží srdečně zváni.

www.vystavanastromech.cz

FB událost: https://www.facebook.com/events/592673021445818

Dana Dýmalová