K nehodě se zraněním osob došlo čtvrt hodiny po desáté hodině na kilometru 77,1 Pražského okruhu neboli dálnice D0, a to ve směru jízdy k D1. Střetly se tři osobní auta a dodávka.

Při dopravní nehodě v Praze zemřel ve služebním voze dvaatřicetiletý policista.
Policistu zabila opilá řidička. Přišli jsme o něj kvůli zrůdě, říkají příbuzní

Na pomoc účastníkům nehody se sjely vozy záchranné služby i hasičů; na dálnici přistál také vrtulník se záchranářskou posádkou. Pražští hasiči na twitteru informovali, že na žádost středočeských kolegů vyslali na pomoc jednotky z Modřan a Chodova – ty se však brzy vrátily na své základny, když jejich pomoc nebyla potřebná.

Provoz byl silně zahuštěn

Jízdní pás směrem od dálnice D5 nebo od letiště k D1 zůstal po nehodě uzavřen; policie odkláněla dopravu na exitu 82 Jesenice. Vytvořila se dlouhá kolona, spojená i s více než hodinovým zdržením. Původně se uzavírka vztahovala i na opačný směr, následně byl pro jízdu k letišti otevřen jeden jízdní pruh.

Boeing 737-800 společnosti Smartwings - Ilustrační foto
Kapitán udělal 21 chyb. Vyšetřování letu Smartwings na jeden motor je u konce

Vozidla mířící k D1, která uvízla před místem nehody, policisté otáčeli do protisměru – s možností sjet rovněž na exitu 82 (byť na druhé straně, než jej původně minula). Omezení na D0, jež se protáhlo až hlouběji do odpoledne, silně zahustilo jak provoz na silnici II/101, tak třeba i na staré benešovské II/603 již od Vestce a před Jesenici.

Původně Centrum dopravních informací počítalo s obnovením plného provozu před půl druhou odpoledne, tento odhad však musel být posunut.