„Jasně lepší tým prohrál, ale na to se nehraje. Soupeř si výhru zasloužil svojí produktivitou. Z minima vytvořil maximum. Naopak nás produktivita momentálně trápí. Přesto jsme dali dva góly venku. Měli jsme nějaké body získat. Jsem zklamaný,“ začal hodnocení hranický trenér Roman Matějka.

Jeho tým přitom do utkání vstoupil špatně a už po čtyřech minutách prohrával. Na branku Plichty, který využil individuální chyby při rozehrávce Hranic, ale dokázal po čtvrt hodině hry reagovat Vojtěch Pak a Hranice se dostaly do hry.

Nastřelily břevno a v milionprocentní šanci, jak ji sám kouč nazval, selhal Beňo, který byl sám před brankářem.

Aleš Krč
Uničov zaskočil Rosice. Proti třetímu týmu tabulky udeřil dvakrát Krč

„Bylo to v naší režii, ale nedali jsme šance. Kdybychom šli do kabin za stavu 3:1, tak je po zápase,“ byl si vědom kouč.

Po změně stran ale přece jenom Hranice udeřily. Po ruce zahrával penaltu Jakub Rolinc a uspěl. Jenže… Místo uklidnění přišlo okamžité vyrovnání po dvou minutách z kopačky Dolejše.

A za další osm minut předvedl nádheru Šuta. Odrazil se k němu míč a záložník Velkého Meziříčí jej napálil z halfvoleje pod břevno. „Ten gól byl ligový,“ uznal Matějka.

„Ale nepochopitelně si necháme dát dva góly během deseti minut. To je trestuhodné. Zlom jsem viděl v tom okamžitém vyrovnání,“ dodal.

Stav 2:3 už se Hranickým zvrátit nepovedlo, přestože šance měli. „Neproměnili jsme asi čtyři. Chodili jsme jeden na nikoho, ale trefovali brankáře nebo to nějak zázračně vyškrábl. Měli jsme i smůlu, ale není to jen o ní. Musíme zachovat více klidu,“ je si vědom Matějka.

Zbrojovka Brno vs. Olomouc
Sigma zvládla přestřelku v derby se Zbrojovkou a přezimuje čtvrtá

Hranice tak čekají na vítězství už pět zápasů, v nich navíc získaly jen dva body.

„V mnoha posledních zápasech si vytváříme spoustu šancí. Bylo tomu tak i v zápase s první Kroměříží. Je pozitivní, že je máme, v tom vidím světélko naděje. Kdybychom si je nevytvářeli a trápili se i v přechodové fázi, tak by to byl velký problém. Máme mraky příležitostí, ale umíráme na produktivitu, proto nedokážeme bodovat,“ lituje kouč.

Poslední letošní šanci budou mít jeho svěřenci v pátek, kdy v 17 hodin přivítají poprvé pod novým umělým osvětlením Kvítkovice.

„Je mi úplně šumák, jestli hrajeme pod umělým osvětlením, odpoledne nebo dopoledne. Potřebujeme vyhrát a nebude mě zajímat ani předvedená hra - jenom výsledek,“ uzavřel Roman Matějka.

FC Velké Meziříčí - SK Hranice 3:2 (1:1)

Góly: 4. Plichta, 57. Dolejš, 65. Šuta – 17. Pak, 55. z pen. Rolinc.

Rozhodčí: Denev. ŽK: Malata - Rolinc, Dittmer, Hapal. Diváci: 195.

Velké Meziříčí: Dubec – Marek Malata, Mucha, Sysel, Vašíček – Dolejš, Šuta (90. Bílý), Franěk (85. Havlík), Karmazín – Plichta, Mirek Malata (71. Štourač). Trenér: Jan Šimáček.

Hranice: Spurný – Vavřík (74. Cagaš), Kundrát, Kuchař, Pak, Beňa (80. Tikeridis), Rolinc, Pančochář (80. Marek), Dittmer, Markovič, Vymětalík (70. Hapal). Trenér: Roman Matějka.


Načítám tabulku ...