Přitom v prvním poločase nebyl žádný velký rozdíl mezi oběma celky. Ani jeden z týmů si stoprocentní příležitost nevytvořil, i když mírně měli více ze hry hosté.

„Dokázali jsme držet čisté konto, ale bylo vidět, že je otázka času, než dostaneme gól,“ uznal domácí trenér Alexandr Bokij.

„Nehráli jsme úplně špatně. Věděli jsme, že musíme být trpěliví a věřili jsme, že když neuděláme chybu, tak budeme úspěšní,“ potvrdil hranický lodivod Radek Fojtů.

Přesto Hranice měly ve svém výkonu rezervy, což potvrdily na úvod druhého dějství, kdy na soupeře vlétly a o osudu utkání rozhodly. Hned ve 47. minutě dal vítěznou branku stoper Kundrát. Ihned na to nastřelili tyčku Bezděk a Hapal.

Ilustrační foto
Omlouvat se nebudeme! Kauza hráč na černo zná výsledek, kluby trvají na svém

„Chtěli jsme na soupeře nastoupit a dát rychle gól, což se nám povedlo a zaslouženě jsme nakonec vyhráli,“ pochvaloval si Fojtů.

Ten se nemohl spolehnout na služby Jakuba Rolince, který má problémy s palcem, ale vadit to nemuselo, protože pojistku na hranické vítězství přidal dvacet minut před koncem útočník Tilkeridis. „Rolinc se rozběhával a kdyby bylo potřeba, tak by na hřiště šel, ale když jsme dali góly, tak jsme ho pošetřili,“ přiblížil Fojtů.

V závěru nakonec vystrčili růžky také domácí, ale všechny pokusy v závěrečné desetiminutovce lapil brankář Tomečka.

„Bylo to zbytečně hektické a hrálo se nahoru dolů. Měli jsme více držet míč. Místo toho jsme lacině jej ztráceli a pouštěli soupeře do střel, což se nemělo stávat, ale nakonec jsme si výhru pohlídali,“ věděl hostující kouč.

To už jsme hráli vabank, tak jsme se tam dostali. Celkově se nám ale vytratily i ty pasáže, které jsme měli v předešlých zápasech, ve kterých jsme hráli dobře,“ litoval Bokij.

Díky vítězství 2:0 se Hranice dotáhly na první Kozlovice na rozdíl tří bodů, protože Kozly prohráli v Nových Sadech 1:4. „Člověk nemá být škodolibý, ale potěší, když soupeř ztratí a my se na něj dotáhneme,“ prohodil Fojtů s úsměvem.

Naopak HFK má z posledních tří duelů nula bodů a skóre 0:8. „Čeká nás hodně práce,“ uzavřel Bokij.

1. HFK Olomouc - SK Hranice 0:2 (0:0)

Branky: 47. Kundrát, 70. Tilkeridis.

Rozhodčí: Svoboda - Jahoda, Rygl. ŽK: Vyskočil, Bernatík - Cverna, Bezděk, Cagaš. Diváci: 112.

HFK Olomouc: Machalický - Pavelka, Kotůlek, Černý, Žídek (22. Tylich) - Červenka (57. Novotný), Judas (74. Svrčina), Bernatík, Nemergut (74. Filípek) - Vyskočil, Bohanos (57. Stoklasa). Trenér: Alexandr Bokij.

Hranice: Tomečka - Vavřík, Kundrát, Cverna, Bezděk - Rak (73. Marek), Cagaš, Kuchař, Lasovský - Hapal - Tilkeridis (79. Vítek). Trenér: Radek Fojtů.