„Jak to tak vypadá, letos už si nezahrajeme. Zatím to nemáme potvrzené,“ hlásí trenér Tatranu Všechovice Petr Zatloukal s tím, že pokud by se hrát mělo, tým by dokázal připravit.

Ambiciózní Hranice chtějí hrát a dokonce ani do středy nepřerušily tréninkový proces. „Trénovali jsme po skupinkách čtyřikrát týdně. Nic jsme nevypustili a pořád doufáme,“ říká hranický kouč Radek Fojtů.

Sportovní klub pracoval na několik částí rozděleném hřišti po maximálně šestičlenných skupinách. „Zkoušeli jsme takové menší hry – tři na tři, dva na dva, taky třeba nohejbal. Trénovali jsme rychlost, střelbu, těch cvičení je spousta, člověk si s tím musí pohrát, ale jde to. Nepomůže si jen stěžovat,“ prohlásil Radek Fojtů.

I v případě odložení zápasů na začátek jara (nebo dokonce konec zimy) chtěli hraničtí fotbalisté pokračovat v tréninku. Jenže od čtvrtka v Česku platí přísnější vládní opatření, které Hraničanům scházení se zamezuje.

Únorový restart na umělce?

Spekuluje se o restartu MSFL a divizí už koncem února na umělých hřištích. S tím by Hranice neměly problém, velká část klubů divize E už ale ano.

„Situace ale bude pro všechny stejná. Řeknu to na rovinu. Kdybychom měli někam jezdit my, tak mi to taky nevadí. Výhoda diváků odpadá. Hlavní je, aby se to dohrálo, je jedno kdy,“ dodal trenér SK Hranice.

Všechovice po přerušení soutěže netrénovaly, ani když v omezeném režimu mohly. „Dodržovali jsme nařízení a na hřiště se nedostali,“ prozradil lodivod Tatranu Petr Zatloukal.

Důvodem jsou ale také zdravotní problémy v kádru Všechovic, kterému se nevyhnuly nejrůznější karantény.

„Je tady takový stav, že jsme se rozhodli, že toho na chvilku necháme. Určitě se na to ale ještě podíváme a něco výhledově vyzkoušíme. Chtěli bychom se sejít v pátek a po skupinkách udělat pár věcí,“ uzavřel Petr Zatloukal.

Jenže čtvrteční opatření rozhodly o tom, že „volno“ si Všechovičtí prodlouží na neurčitě dlouhou dobu.


Načítám tabulku ...