Fotbalisté 1. HFK Olomouc si stanovili před startem divizní sezony za cíl, pokusit se vrátit zpět do třetí ligy.

Úvodní dva zápasy výhrou neskončily, Hanáci však po bodovém exportu ze šumperského hřiště porazili také Sokol Ústí.

„Do herní pohody máme ale pořád daleko. Náš vrchol sice ještě nenastal, získali jsme však klid,“ oddechl si holický lodivod Jiří Derco po vítězství 3:1.

Jeho tým zachytil úvod zápasu a díky trefám Rajnohy a Spurného vedl už po čtvrthodině o dvě branky. Takovým rozdílem zápas také skončil.

„Trápí nás naivní chyby. Udělali jsme je na úvod střetnutí a další v závěru, kdy jsme prohrávali o jeden gól. Když jsme se dostali k šanci vyrovnat, chybělo i potřebné štěstí,“ povzdechl si Libor Skopalík, který tým Ústí přebral před startem sezony.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 3. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

Kouč Holice Derco ví, že jeho tým čeká ještě spousta práce.

„Pozitivní ale je, že si vytváříme šance. Musíme být však efektivnější v zakončení, což je otázka klidu i důrazu,“ řekl kouč směrem k dalším zápasům.

Holice se po čtyřech kolech usadila na 6. místě tabulky divize D. Chce ale pochopitelně výš.

„Zatím jsme neprohráli, jdeme ale zápas od zápasu. Spadla z nás taková deka z očekávání a je to čím dál lepší. Věřím, že až narazíme na ty nejsilnější soupeře, budeme připravení na sto procent,“ konstatoval Derco, jehož celek se v dalším kole představí v Bruntále.

Sokol Ústí je s jedním bodem třetí od konce.

„Začátek sezony se nám nepodařil. Odešlo šest hráčů, které se nepodařilo adekvátně nahradit. Snažíme se to kompenzovat nadšením, ale zatím nám to výsledkově nevychází. Věřím, že se to otočí, ale i další domácí zápas s Frýdlantem nad Ostravicí bude velmi složitý,“ odhadoval Skopalík.

Fotbalisté Uničova proti 1. HFK Olomouc (v bílém). Ilustrační foto
Uničov doma opět prohrál. Nestačil na Hubníkovy Otrokovice

1. HFK Olomouc -TJ Sokol Ústí 3:1 (2:1)

Branky: 1. Rajnoha, 14. Spurný, 90. Buček - 39. Smítal. Rozhodčí: Šimoník - Koláček, Kostelník. ŽK: Juráš – Škařupa, Bočan, Pav. Sencovici. Diváci: 91.
HFK: Kalina - Koutek, Krejčí, Vlk, Rajnoha - Buček, Horka, Spurný (90. Kvapil), Juráš, Bořil (87. Malenda) - Schmidt (79. Fialka). Trenér: Jiří Derco.
Ústí: Urbášek - Bezděk, Pat. Sencovici, Holoubek, Šnejdrla, Michálek, Smítal, Žingor (67. Pav. Sencovici), Vladik (86. Smolka), Škařupa, Vladař (41. Bočan). Trenér: Libor Skopalík.