Strání vedlo v 17. minutě 2:0, což byla pro ne zrovna v pohodě hrající hosty fatální rána. „Prospali jsme začátek. Těžko jsme to pak honili, teprve za stavu 0:2 jsme začali hrát,“ mrzelo hranického trenéra Radka Fojtů.

Ve 25. minutě sice snížil Jiří Ligač a Hranice měly ve druhém poločase tlak, domácí ale přežili i nejnebezpečnější situaci, kdy vykopávali míč z brankové čáry.

„Nebyl to dobrý výkon. Jak nejsou výsledky, člověk se trápí. Nedaří se nám, co předtím vycházelo. Tak to je,“ kroutil hlavou Radek Fojtů.

Tomu v minulém kole ještě chyběly opory Daniel Kuchař, Pavel Šišlák nebo Marek Vyka, dvojice středních záložníků i levý bek už ale ve Strání nastoupili. Kapitán Čáp bude chybět delší dobu. Kouč vyhlíží hlavně návrat nejlepšího loňského střelce Marka po vážnějším zranění.

„Teď už se nemůžu vymlouvat na to, že nám chyběli někteří hráči. Ty výkony zkrátka nebyly optimální,“ zmínil Fojtů, který naordinoval i změnu na brankářském postu. Tomečku nahradil mladý Daniel Páleník.

„Těch gólů jsme dostávali hodně, chtělo to nějakou změnu. Ale dopadlo to, jak to dopadlo, uvidíme, jak se rozhodnu teď, nějaké změny tam zase budou,“ prozradil před domácím duelem se Šumperkem. Ten je na stadionu SK na programu v sobotu od 14.30.

Fotbalisté Všechovic (v bílém) na půdě Vsetína
Všechovice opět padly. Vsetínu stačilo sedm minut

FC Strání – SK Hranice 3:1 (2:1)

Branky: 2. a 71. Michalec, 17. Lorenc – 25. Ligač. Rozhodčí: Rygl – Müller, Kostelník. ŽK: Ondřejka, Fruhauf, Michalec, Palík – M. Lasovský, Furmánek, Vyka. Diváci: 310.

Hranice: Páleník – Bezděk, Kudrát, M. Kuchař, Vyka – Šišlák, D. Kuchař – Furmánek, Heřmánek (46. Šustal), M. Lasovský – Ligač (73. Cagaš). Trenér: Radek Fojtů.