Takový start Hranice nečekaly, po gólech Radima Bubláka a Pavla Naňáka prohrávaly po čtvrthodině hry 0:2. Očekávaný nápor pak ne a ne přijít, největší šanci spálil ve 32. minutě Furmánek a do kabin se šlo za překvapivého vedení Valachů.

„První půlku jsme prospali, nebylo to optimální. Bylo to z naší strany jalové, musím přiznat, že jsme byli hodně dole. V šatně jsme se to zklidnili a povzbudili, říkal jsem, že jsme schopni góly dát, ale musíme přidat, že je to o prvním gólu. Neztráceli jsme víru,“ popisoval trenér SK Hranice Radek Fojtů.

Ilustrační foto
Kam za fotbalem: Udrží Hranice vedení v divizi?

Chvíli to trvalo, hranická snaha ale přeci jen po hodině hry vyústila v ruku vsetínského obránce ve vápně.

Následnou penaltu proměnil Radim Kundrát. Snížení domácí nakoplo, o chvíli později dorážel vlastní střelu hlavou do sítě Martin Lasovský a pár okamžiků po něm využil dobré práce střídajícího Paka na pravém křídle Jiří Ligač.

Sportovní klub soupeři nasázel během deseti minut čtyři góly, na 4:2 ještě zvyšoval opět Martin Lasovský a sladkou tečku na závěr si schovával kapitán Tomáš Čáp, který v nastaveném čase z přímého kopu uzavřel na 5:2. Sudí poté ukončil utkání.

„Penalta nám spadla z nebes, pak si začnete víc věřit. Jak jsme dali druhý gól, byli jsme psychicky nahoře. Za stavu 4:2 tam byl klíčový zákrok Kuby Tomečky, to byla taková rozhodující tečka,“ uzavřel Radek Fojtů.

SK Hranice – FC Vsetín 5:2 (0:2)

Branky: 64. a 71. M. Lasovský, 61. Kundrát z pen., 67. Ligač, 92. Čáp – 10. Bublák, 16. Naňák. Rozhodčí: Vařacha – Polák, Kolář. ŽK: Vyka, Pak, Furmánek – Maček. Diváci: 310.

Hranice: Tomečka – Bezděk (46. Pak), Čáp, Kundrát, L. Lasovský – Heřmánek, M. Kuchař – M. Lasovský (92. Nedělka), Furmánek (89. Veselka), Vyka – Ligač (84. Šustal). Trenér: Radek Fojtů.