Všechovice přijely do Olomouce odhodlané bojovat o první výhru sezony. Plány jim však překazily branky Březiny a Krátkého.

„Soupeř vstoupil lépe do utkání, my jsme se ale dokázali dvakrát kvalitně zorientovat ve vápně a ujali jsme se vedení. Soupeře jsme nechali vyžrat si nováčkovskou daň,“ konstatoval trenér Nových Sadů Rostislav Sobek.

„Možná jsme byli ze začátku herně v poli lepší, ale na to se nehraje. Soupeři stačily dvě šance,“ mrzelo všechovického lodivoda Zbyňka Vinklara.

Novosadský kouč měl v sobotu odpoledne velkou motivaci uspět.

„Bydlím kousek od Všechovic, takže tohoto soupeře znám. Hraje aktivní, útočný fotbal. Pár výsledků jim uteklo o fous, minule sahali po třech bodech,“ měl na paměti Sobek.

Jenže bodové ambice Všechovic se definitivně zhroutily na startu druhé půle, kdy poprvé skóroval zkušený kanonýr Josef Drábek.

„Po jejich hrubé chybě jsme dali třetí gól a druhý poločas jsme již měli pod kontrolou,“ oddechl si Sobek.

„Ve druhém poločase jsme dělali jednoduché chyby a soupeř nás trestal,“ vyprávěl zdrcený Vinklar.

Drábek se totiž prosadil ještě jedou a výsledek na 5:0 pečetil elegantním lobem Ždánský.

„Těžko se mi to hodnotí. Pět nula je dost, ale asi to bylo zasloužené,“ hodnotil Vinklar.

Nové Sady si připsaly druhou domácí výhru s čistým kontem, v týmu momentálně panuje velká pohoda.

„Asi je to tím, že jsme si už prošli peklem v loňské sezoně. Soupeř prošel z I. B třídy nahoru, byl zvyklý vyhrávat. My jsme si procházeli peklem a řekl bych, že tato zkušenost má taky vliv,“ uvažoval trenér Sobek.

Jeho tým by ovšem nyní rád poprvé přivezl body i z venkovního hřiště. Šanci bude mít ve Skašticích. „Chtělo by to potvrdit i body z venku, protože tabulka bude čím dál víc vyrovnaná,“ má na paměti Sobek.

Tatran Všechovice se s pouhým jediným bodem propadl na dno tabulky za Přerov, který v sobotu premiérově zvítězil.

„Říkáme si, čeho bychom se měli vyvarovat, ale bohužel se nám to nějak nedaří dostat na hřiště. Musíme zkusit zvednout hlavy, další domácí zápas proti Strání bojovat a postupně se zvedat. Hráči se uzdravují, mělo by nás být dost, takže se není na co vymlouvat,“ burcoval svým tým trenér Vinklar.

Ilustrační foto
Divočina v Ústí. Kapitán Opatovic chytil rozhodčího pod krk

FK Nové Sady – TJ Tatran Všechovice 5:0 (2:0)

Branky: 48. a 67. Drábek, 19. Březina, 33. Krátký, 87. Ždánský. Rozhodčí: Havlín – Jahoda, Švehla. ŽK: Novotný – Pavela, Kuběna. Diváci: 140.

Nové Sady: Zbořil – Březina, Popelka, Baďura (82. Dokoupil), Novotný (73. Nguyen), Krátký, Pošusta (76. Strnad), Sobek ml., Ždánský, Šuba (74. Škrabal), Drábek (80. Smrček). Trenér: Rostislav Sobek.

Všechovice: Dobeš – Kuběna, Geryk, Plešek (78. Hulman), Kapusta, Pavela, Rolinc (78. Kelnar), Hrdlička (54. Staněk), Dluhoš, Hostaša (46. Mikulenka), Orava (46. Hrabovský). Trenér: Zbyněk Vinklar.