„Ty poločasy byly jako noc a den. První půlku jsme hráli to, co jsme chtěli, byl to nejlepší poločas, co jsem tady v Přerově. Ve druhé půlce jsme se zbytečně zatáhli, dostali kontaktní gól a začali se malinko bát o výsledek. Zatím vydržíme hrát kvalitně asi jen poločas, ale myslím, že to přijde,“ hodnotil duel kouč Přerova David Rojka.

Ukrajinec Vasyl Dan vybojoval při skrumáži ve vápně v leže míč pro Jana Masného, který ve 23. minutě trefil odkrytou bránu. O chvíli později pak hlavou výborně usměrnil Blažkovského centr do sítě Martin Bielko, přestože podobný styl zakončení je pro něj hodně netradiční.

„Stoper ještě odstoupil a byl jsem tam úplně sám. Kluci říkali, že jsem si to ještě mohl zpracovat, naštěstí to tam spadlo hlavičkou,“ oddechl si Bielko.

„První hlavou nebyl, moc jsem jich ale nedal,“ smál se střelec.

Fotbalisté Brodku u Přerova (v červeném) proti FK Spartak Lipník nad Bečvou.
Fotbalisté Brodku vedou I. A třídu

„Přístup hráčů v prvním poločase prostě nebyl adekvátní tomu, o co se hraje. Hráče tam nemůžu pochválit za nic. Takhle se nehraje o šest bodů. Nedokážu si to vysvětlit,“ neskrýval rozčarování všechovický trenér Zbyněk Vinklar.

Domácí Tatran po změně stran viditelně přidal, velká šance Rolince ještě gólem neskončila, Petr Plešek ale v 62. minutě přeci jen usměrnil Hrdličkův pokus do brány a vykřesal Všechovicím naději na bodový zisk.

Ten byl nakonec hodně blízko. Hosté velkou šanci na rozhodnutí nevyužili, na druhé straně pak při závěrečném tlaku Tatranu měl dvakrát na noze vyrovnání David Šindelek, který neuspěl.

Za tři body nakonec Přerované mohli děkovat i mladému gólmanovi Kvapilovi, který vytáhl gólovou hlavičku domácích zákrokem dne.

„Ve druhém poločase ok, zvýšené nasazení, bojovnost, ale hrát jen poločas, to je málo. Takže ne, nejsem spokojen s ničím. Šance jsme nevyužili, možná to bylo za ten prohospodařený první poločas. Soupeř byl bojovný, zaslouženě vyhrál,“ uznal Zbyněk Vinklar.

„Tři body jsou hrozně důležité. Po předešlém zápase s Bzencem jsme si něco vyříkali, myslím, že to padlo na úrodnou půdu. Odtrhli jsme se od Všechovic na pět bodů, ale sezona je ještě hodně dlouhá,“ uzavřel David Rojka.

Tatran Všechovice – 1. FC Viktorie Přerov 1:2 (0:2)

Branky: 62. P. Plešek – 23. Masný, 32. Bielko. Rozhodčí: Marinč – Mach, Malimánek. ŽK: Hrabovský, Rolinc – Bielko. Diváci: 250.

Všechovice: Konečný – Dluhoš, P. Plešek, Pavela, Hrdlička – Rolinc, J. Plešek (43. Hostaša, 46. Mikulenka), Kelnar, Staněk (34. Hrabovský), Kapusta (26. Šindelek) – Orava (38. Kuběna). Trenér: Zbyněk Vinklar.

Přerov: Kvapil – Kratochvíl, Koplík, Václavíček, Zimčík – Hats (78. Šlajs), Kocian, Bielko, Masný (82. Malenda) – Dan (58. Berky) – Blažkovský (91. Chuda). Trenér: David Rojka.