Fotbalisté Bohuňovic pod Kalvodou nevstoupili do nové sezony krajského přeboru špatně. V prvních dvou kolech uhráli čtyři body za remízu s Konicí a vítězství s Lutínem, jenže potom přišla série nezdarů.

Bohuňovice padly v pěti duelech v řadě se skóre 5:20. Vrcholem byla porážka 0:6 v Mohelnici. Následně ještě zkušený lodivod se 114 odkoučovanými prvoligovými zápasy na kontě uhrál remízu s Rapotínem a prohrál derby v Dolanech.

Tím jeho štace po devíti kolech skončila. Za tu dobu se mu podařilo nasbírat pouhých pět bodů a společně s Lutínem se jeho, nyní už bývalí, svěřenci nacházeli na samém dně tabulky.

FK Jeseník - FC Dolany 1:1
Ohlasy z KP: Medlov v závěru otočil, Litovel padla na špatném hřišti Bohuňovic

„Chtělo to změnu. Nedařilo se a výsledky byly neuspokojivé. S každým trenérem mám ústní dohodu, že když některá ze stran nebude spokojená, tak se rozloučíme. S Leošem jsme se rozešli v dobrém,“ objasnil předseda klubu Jiří Jaroš.

Na půdě lídra z Čechovic tak už Kalvoda tým nevedl. Kormidla se ujali dva bývalí trenéři bohuňovického dorostu Ivo Riedl a asistenta mu dělá Zbyněk Krejčí.

„Zatím jsme to vyřešili dvojicí koučů z vlastních zdrojů. Před dvěma roky trénovali dorost a skončili jako vicemistři, takže většinu mladých kluků, kteří jsou v áčku, znají. Do budoucna budeme hledat trenéra,“ pokračoval Jaroš.

Je to však otázka. V prozatím dvou odehraných zápasech od změny totiž zmíněné duo dovedlo Bohuňovice ke čtyřem bodům. Už zmíněný vedoucí tým tabulky z Čechovic obraly o dva body za remízu 1:1 a naposledy o víkendu si poradily s Litovlí 3:1.

Leoš Kalvoda
Bohuňovický kouč Kalvoda: Důležitá je práce, ale kluků by mohlo chodit víc

„Zatím kromě těch výher tam není vidět markantní rozdíl. Ale trenéři si pochvalovali přístup hráčů a jejich bojovnost. Klukům zápas vyšel a s Litovlí jsme měli i štěstí, když soupeř trefil dvakrát brankovou konstrukci,“ popisoval Jaroš.

Nějaké změny přesto proběhli. „Každý trenér má to svoje. Ti noví to trošku přeskládali, myslím postově, protože zase nějak široký kádr nemáme. Ale například zkušený stoper Radim Kopecký, který prošel Sigmou nebo HFK nastoupil v útoku a dal dvě branky. Možná tohle byla ta zásadní změna,“ uzavřel Jaroš.


Načítám tabulku ...