Letní období už ale vypadá nadějně a v druhé polovině roku se život snad už vrátí do svých kolejí.

Proto na podzim Vltava Labe Media, vydavatel regionálního Deníku, připravuje pro své čtenáře a obchodní partnery nový projekt, který má nejen pobavit, ale i pomáhat. Deník Zaměstnanecká liga je celostátní amatérský fotbalový turnaj otevřený všem firmám a organizacím se zaměstnanci, které chtějí využít nadšení a hráčský potenciál kolegů. 

Zdroj: Deník

Navzájem mohou změřit síly s reprezentanty třeba i konkurenčních firem, velkých i malých podniků, nejprve v okresních kolech, následně krajských semifinále a závěrečném republikovém finále.

V jednotlivých okresech se utká maximálně osm týmů po osmi hráčích. Čeká je rozlosování do dvou skupin, kde budou hrát systémem každý s každým. První dva z každé skupiny postupují.

Jde o roadshow, která bude probíhat na místním fotbalovém hřišti hrou „malé kopané“. Okresní kola budou startovat v září, dohrávka krajských semifinále a celostátní finále proběhne na jaře 2021. Pokud by se zhoršila situace s covid-19, budeme aktivně reagovat a zápasy případně posuneme na jaro 2021. O aktuálním dění, přípravě týmů i výsledcích utkání budou přinášet informace místní noviny i regionální weby Deníku.

Na přátelská utkání a turnaje vsadilo mnoho fotbalových mužstev.
Kraj po kraji. Kde se po koronavirové pauze hraje fotbal a kde ne?

„Postupně se po době nedobrovolné izolace navracíme k normálnímu životu, a proto bude určitě vhodné udělat něco pro zaměstnance a pracovní týmy. Po několika měsících je žádoucí opět posílit týmového ducha a dopřát zábavné odpoledne i rodinným příslušníkům. Pro obce a města může jít o zajímavý způsob, jak ocenit své zdravotníky, ošetřovatele i hasiče,“ říká o akci manažerka projektu Alena Černá.

Vítěz z každého okresu postupuje do krajského kola a vítězové krajských kol do celostátního finále.

A o co se bude ve finále hrát? Samozřejmě o poháry a medaile – jejich tvůrcem je tradiční karlovarská porcelánka Thun. Hlavně ovšem půjde o atraktivní ceny: letecký zájezd na fotbalový šlágr do Anglie, Španělska či Itálie pro celostátního vítěze. Stříbrný tým se může těšit na relaxační pobyt v lázních a aquaparku ve Františkových Lázních a bronzový celek se podívá na návštěvu plzeňského pivovaru.

Dalším benefitem projektu je kromě „teambuildingové“ aktivity příležitost prezentovat na stranách Deníku formou rozhovorů i inzerce svou firmu, aktuální nabídku, výrobky, služby a podobně.

Podrobná hrací pravidla a přihlášku najdou zájemci na webových stránkách www.zamestnaneckaliga.cz.