Sotva přijel haitský forvard do města u rakouských hranic, už polykal první tréninkové dávky. „Hned první den jsem se setkal s koučem a začal trénovat. Chtěl si mě vyzkoušet,“ líčí svůj příjezd Kenny Doublette.

O den později už seděl v autobuse k přípravnému duelu proti družstvu Hodonína. Díky němu mančaft 1. SC zvítězil 2:1.

Stejnou situaci zopakoval vysoký Afroameričan i v utkání s divizní Starou Říší, když vyrovnal na 2:2 a Volfovi spoluhráči díky němu neprohráli. „V první polovině jsme mohli být lepší. Hráli jsme až moc přátelsky, kdybychom na soupeře více tlačili, určitě vyhrajeme,“ vzpomíná s odstupem Doublette.

Šancemi disponoval i v přátelských kláních proti rezervě brněnské Zbrojovky a B-týmu Sigmy Olomouc. Trenér Milan Volf si cení hlavně jeho útočných možností. „Musíme zapracovat na spolupráci, protože několikrát mohl míč předat jinému hráči, ale naváděl ho sám a pak jej ztratil. Nicméně do ofenzivy je velice platný,“ klasifikoval jeho schopnosti kouč 1. SC po utkání se Starou Říší

Festivalu dračích lodí na výrovické přehradě se předposlední červencovou sobotu zúčastnilo devět posádek.
Výrovičtí žili dračími loděmi

Muž snědé pleti pochází z karibského Haiti. „Sice tam mám původ, ale už mám americké občanství,“ hrdě pronáší nová znojemská posila.

V minulosti hrál především za univerzitní kluby, v jejichž dresu vstřelil třiadvacet branek a na patnáct přihrál. „Nastupoval jsem za Louisville City FC, který sídlí ve státě Kentucky,“ vypráví Doublette.

V kabině 1. SC se mu líbí. „Své spoluhráče mám rád. Učí mě česky, což je velice těžké, ale je to sranda. Když něčemu nerozumím, snaží se mi to vysvětlit,“ směje se. Jinak komunikuje s týmovými kolegy anglicky či francouzsky. „Zatím si moc česká slovíčka nepamatuji. Umím říct děkuji a čau,“ uzavírá Kenny Doublette.

Fotbalisté Tasovice (žlutomodří) přehráli v sobotu celek Želetavy 4:2 v předkole MOL Cupu.
Tasovičtí uspěli. V předkole MOL Cupu porazili tým Želetavy

Jeho snažení vyvrcholilo v pátek, kdy s vedením 1. SC Znojmo podepsal smlouvu o angažmá.