„Jednání okolo Mojmíra Chytila byla dlouhá a namáhavá. Jsem rád, že se nám jej nakonec podařilo udržet i pro jarní část ligy a Mojmír nám pomohl k postupu do skupiny o titul. Zároveň se podařilo dosáhnout pro klub příznivých finančních podmínek, včetně procent z případného dalšího přestupu,“ řekl pro web Sigmy Olomouc sportovní ředitel klubu Ladislav Minář.

Kluby se domluvily, že podmínky přestupu nebudou zveřejňovat. Chytil podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2027. 

„První věc, co mě skrz Mojmíra napadne, je přínos pro tým. Doufám, že si k nám přinese soubojovost, takovou tu svou nepříjemnost, kterou má pro soupeřovy obrany. Má velice dobré krytí míče, možná vůbec nejlepší hru zády k brance v lize. Je to týmový hráč, bojovný, s výbornými fyzickými parametry. Navíc pořád stále hodně mladý, mám rád tento typ hráčů, kteří začínali v 18/19 letech a o čtyři roky později mají na svém kontě už sto ligových startů. Když se o něm bavím s některými lidmi, jsou překvapení, kolik mu vlastně je, mají ho pomalu za ligového matadora (smích). Co od něj budeme nejvíce vyžadovat bude hra v boxu a zády k brance," komentoval pro web Slavie její trenér Jindřich Trpišovský.

Chytil se s Olomoucí rozloučil dvanácti brankami v sezoně, kterými pomohl Sigmě k šesté příčce v tabulce. Navíc posledním zápasem na Bohemians odehrál jubilejní stý ligový zápas v dresu Hanáků.

Během kariéry si ze Sigmy odskočil na polovinu sezony do Pardubic, po návratu se z něj stal důležitý hráč olomoucké sestavy a na podzim se prosadil také do reprezentace. „Nadešel čas se rozloučit. Bylo to pro mě těžké rozhodnutí, ale přišla chvíle, kdy je třeba posunout se v kariéře dál. Děkuju všem fanouškům, kteří mě od mého prvního startu za Sigmu podporovali. Děkuji i všem funkcionářům, trenérům v mládeži a všem v klubu, kteří mě vedli od 10 let až doteď. Všem jsem moc vděčný, že ze mě udělali fotbalistu, jakým jsem teď,“ řekl čtyřiadvacetiletý Mojmír Chytil.

Maminka Mojmíra Chytila (v kruhu) Gabriela Chytilová při přebírání ceny pro Nejlepšího sportovce Olomouckého kraje
Sláva? Stále je to stejný Mojma, který má binec v pokoji, směje se máma Chytila