V olomoucké bráně se po zranění poprvé objevil Matúš Macík. „Nebylo to úplně nespokojeností s Honzou Stejskalem, ale Matúš byl jednička a Honza dobře zaskočil. Chtěli jsme udělat změnu, protože jsme v zápasech nebyli úspěšní, navíc jsme mu trošku vyčítali gól na Baníku,“ objasnil trenér Sigmy Václav Jílek.

Oba týmy se před duelem vyfotily na podporu Ukrajiny s její vlajkou a nutno říct, že i barvy dresů tomu dodaly své. Hráči Sigmy v modrém si stoupli nahoru, tepličtí ve žlutém dolů, což vedlo k podobě ukrajinské vlajky.

V samotném utkání měl první vážnější příležitost po čtvrt hodině domácí Chytil, který využil zaváhání Tijaniho, chtěl brankáře Grigara lobovat, ale provedení se mu vůbec nepovedlo a teplického gólmana trefil přímo do koše.

„Měl dobrou myšlenku, brankář byl hodně vysoko,“ hodnotil Jílek.

Další šance přišla ve dvacáté minutě, ale Pablo z dobré pozice opět trefil jen Grigara a dorážející Chytil byl v ofsajdu. Jeho pokus přesto gólem ani tak neskončil. Následovala další hlavička olomouckého útočníka přímo doprostřed brány.

Minutu před přestávkou to byl opět Chytil, kdo měl největší šanci utkání. Daněk dobře vyřešil situaci tři na tři a před Chytilem byl už jen Grigar, ten ale střelci zmenšil úhel a příležitost zneškodnil.

„Tady nevím, co přesně chtěl udělat, ale z těchto šancí musíme dávat gól. Nejsme mužstvo, které bude mít deset šancí,“ ví Jílek.

I ve druhé půli jako první zahrozili domácí, ale Daňkovu střelu ze šestnáctky Grigar vyrazil, dorážející Pablo následně přestřelil. Jenže to bylo vše.

„Teplice změnily rozestavení, měli jsme problém s přechodovou fázi a hráli jsme pomalu. Na hráče jsme o poločase apelovali, že bychom měli více točit hru a dostávat míče do vápna,“ pokračoval Jílek.

Opticky měli Hanáci celý zápas více ze hry, ale ve zbytku druhé půle už žádná šance nepřišla. Za devadesát minut si nic nevytvořily ani Teplice a duel tak skončil 0:0. Sigma tak po zaváhání soupeřů před ní odmítla možnost posunout se na šesté místo a zůstala ve FORTUNA:LIZE na devátém místě.

„Poslední zápasy jsou si podobné Vytvoříme si šance, které neproměníme. Často nás zradilo nepřesné řešení či zpomalení situace. Musíme být více efektivní,“ litoval Jílek.

SK Sigma Olomouc - FK Teplice 0:0

Rozhodčí: Černý – Antoníček, Bureš. ŽK: Navrátil - Fortelný, Kučera, Žák. Diváci: 2419.

Sigma: Macík - Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý - Greššák (64. Růsek), Breite - Daněk, Pablo, Navrátil (80. Zifčák) - Chytil. Trenér: Václav Jílek.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Tijani, Kučera - Hyčka, Mareček,Trubač (90+3. Prošek), Boljevič (46. Jukl)- Fortelný (89. Knapík) - Žák (85. Ledecký), Sejk (46. Shejbal). Trenér: Jiří Jarošík.