Ve středu přistál speciál s fotbalisty Sigmy Olomouc v Antalyi a následně se tým přesunul do cílové destinace s názvem Lara. Jenže místo úvodního tréninku na hřišti zůstal tým Václava Jílka pouze schovaný uvnitř. Proč? Na trávník je nepustil prudký déšť. Hráči tak absolvovali pouze lehké protažení.

Mírné zlepšení zaznamenali fotbalisté druhý den soustředění. Ve čtvrtek už déšť ustal a sigmáci v čele s kapitánem Radimem Breitem mohli vyběhnout na zelený pažit - trénovali dvakrát. Že by ale v Turecku bylo nějaké teplo, to se říct nedá. Čtvrteční teploty dosahovali maximálně deseti stupňů. Někteří oblékli dokonce rukavice, takže podmínky oproti Česku nejsou nikterak výrazně rozdílné.

SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha 2:0, Mojmír Chytil, radost
Místo Portugalska Turecko. Jaro budu spíše v Sigmě, říká Chytil

„Jedete do tepla, říkali…“ napsal na twitter například obránce Ondřej Zmrzlý.

O mnoho lepší to pravděpodobně nebude ani v pátek, kdy Hanáci sehrají úvodní přípravný duel proti rumunskému celku Rapid Bukurešť, který by měl odstartovat ve 13 hodin. Maximální teploty by měly podle předpovědi dosáhnout dvanácti stupňů, ale sluníčko v ní nefiguruje. Rapid je v rumunské nejvyšší soutěži na čtvrtém místě a na první Constantu ztrácí sedm bodů. V zimní přípravě oba své duely vyhrál. Proti maďarskému Kecskemeti 3:1 a s tureckým Sariyerem 3:2.

„Naším záměrem už je vylaďovat mužstvo na ligu, neplánujeme tedy něco jako vystřídat rovnoměrně dvě jedenáctky. V plánu je vyměnit dva posty o poločase, u dalších postů by to mělo být rozložení zhruba 60 a 30 minut,“ prozradil asistent trenéra Jílka Jiří Saňák.

Na lavičce Rapidu Bukurešť sedí bývalý hvězdný útočník Adrian Mutu a v kádru má také bývalého hráče Slovanu Liberec Kevina Luckassena. „Soupeř je silný s míčem, velmi sebevědomý, chce hrát dominantní fotbal. Vzhledem k našemu těžkému úvodu jara v lize by to měla být pro nás dobrá prověrka,“ řekl Saňák. Hráči, na které se nedostane by pak měli mít vlastní program a trénovat.

SK Sigma Olomouc - AC Sparta Praha 2:0. Jáchym Šíp, Michal Sáček
Minulé Vánoce přibral, teď se držel, ale do Turecka nejel. Jsem smutný, říká Šíp

Směrem k počasí se tak Olomoučtí můžou těšit až na sobotu, kde jsou vyhlídky mnohem pozitivnější. Sedmnáct stupňů, jasno a sluníčko. To už si možná říká o krátkou návštěvu moře. Od soboty už by pak měli fotbalisté pracovat v teplejších podmínkách než úvodní tři dny. V pondělí je čeká polská Cracovia Krakov a v pátek maďarská celek Kisvárda.