„Karviná nemá špatně poskládaný tým. Lukáš Bartošák výborně zahrává standardky, jsou tam výborní fotbalisté Jánoš se Zorvanem,“ přiblížil největší nebezpečí asistent trenéra Milan Kerbr.

I přes veškerá zaváhání mají olomoučtí fotbalisté stále blízko do skupiny o titul, ale také do té o udržení. K tomu, aby se od týmů ve spodní části tabulky odlepili potřebují zvítězit v Karviné, a hlavně po 281 minutách vstřelit branku.

Roman Mokrovics
Kanonýr Deníku: Cristiano Ronaldo mi mentálně pomáhá, říká talent Mokrovics

MFK Karviná - SK Sigma Olomouc
Výkop:
NE, 15.00.
Rozhodčí: Proske - Dohnálek, Pfeifer.
Poslední vzáj. zápas: 0:2
Bilance: 0-3-7, 11:23
Předpokládané sestavy:
Karviná: Bajza - Dramé, Buchta, Kobouri, Šehič - Jánoš, Túlio - Sinjavskij, Zorvan, Bartošák - Papadopulos.
Absence: Látal (dohoda klubů), Mangabeira, Tavares, Bartl (zranění), Čmelík (nejistý start)
Sigma: Macík - Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý - Breite, Spáčil - Matoušek, Daněk, Zifčák - Chytil. Absence: Yunis, Hála, Greššák, Sedlák (nejistý start)

„Jak přibývají zápasy bez gólu, tak pracujeme na koncovce víc a víc. Je to frustrující, když vidíte naše zápasy. Vytváříme si šance, ale gól nedáme z ničeho. Nemá cenu se litovat nebo se vymlouvat. Musíme za tím prostě jít, být agresivnější, dávat více centrů do vápna a víc to brát na sebe. Věřím, že to zlomíme,“ doufá záložník Sigmy Jan Navrátil.

„Hra není špatná, ale máme problém na posledních třiceti metrech. Chybí kvalita, možná zabijáckost,“ ví Kerbr.

S Karvinou Sigma ještě v deseti mistrovských duelech ani jednou neprohrála a také na podzim na Andrově stadionu zvítězila 2:0 zásluhou Růska a věřte nebo ne Pablo proměnil penaltu.

V Karviné, která je s deseti body poslední, se bude snažit devátá Sigma také přerušit sérii tří proher na hřištích soupeřů.

„Pro nás je důležité brát konečně tři body,“ uzavřel Kerbr.

Utkání startuje v neděli v 15 hodin.

Prostějovské volejbalistky. Ilustrační foto
Kam za sportem? Mrkněte na výjimečně pestré menu