Der Spiegel cituje Petera Christiansena, právníka Cristiana Ronalda. „Pan Ronaldo nepopírá, že došlo mezi ním a Kathryn Mayorgovou k dohodě, ale důvody, které ho k tomu údajně vedly, jsou překroucené. Rozhodně to není důkaz o vině,“ říká renomovaný právník.

Cristiano Ronaldo.
Hrozí hvězdnému Ronaldovi vězení? V roce 2009 se prý dopustil znásilnění

Německý magazín však poukazuje na to, že původně na zprávě o znásilnění nemělo být podle Christiansena vůbec nic pravdivého a mělo jít o kompletní novinářskou fikci. Nyní však už vylézají na povrch první střípky události, které se zdají být pravdivé. 

Portugalská hvězda stále trvá na tom, že styk byl dobrovolný. Údajně se také krátce po celé události omluvil, což však taktéž rodák z Madeiry popírá. 

Ronaldovy starosti však nejsou spojeny pouze s Kathryn Mayorgovou. Vyrojily se zprávy, že obvinění vznesly i další ženy, jejichž totožnost je však zatím utajena. Mělo jít o podobně uzavřenou smlouvu o mlčenlivosti, avšak kvůli celoživotním psychickým následkům se rozhodly vynést celou údálost na světlo.

Filip Firbacher.
V Hradci si hýčkají klenot. Firbachera vybrali mezi 60 největších talentů světa

Celá kauza je stále v šetření, ale je jisté, že bude pod velkým drobnohledem celého světa. Zejména jeho hlavní sponzoři Nike a EA Sports sledují dění s velkými obavami. 

Ronalda brání i matka

Cristiano Ronaldo byl obviněn ze znásilnění, ke kterému mělo dojít v roce 2009. Údajně se tak stalo na hotelovém pokoji v Las Vegas. Napadená Kathryn Mayorgová měla obdržet 375 tisíc dolarů (přes 8 milionů korun) za to, že si všechno nechá pro sebe.

Slavný fotbalista všechna obvinění popírá a staví se za něj postupně i lidé na sociálních sítích. Mezi posledními i jeho matka Dolores Aveirová, která prohlásila: „V dnešní společnosti stačí někoho obvinit a kvůli médiím a hnutí MeToo je z něj okamžitě pranýřovaný zločinec.“

Ladislav Minář.
Sportovní ředitel Sigmy Minář: Na Jílkovi byla shoda. Má v klubu plnou důvěru

Lukáš Foff