Za normálních okolností by se na Santiago Bernabéu připravovali k nejbližšímu fotbalovému utkání. Jenže normální okolnosti teď nejsou prakticky nikde na světě. Pandemie koronaviru paralyzovala v podstatě veškeré sportovní dění.

On-line ke koronaviru ZDE.

Ne všechny sportovní stadiony ale zahálí. Kupříkladu právě domovská aréna Realu Madrid v posledních dnech prochází proměnou, díky které stadion může nabídnout prostory zdravotníkům, aby zde uskladnili zdravotnický materiál pro snazší distribuci na potřebná místa.

Příprava Karviná - Žilina (v černém) 4:3.
Sedminásobný mistr a účastník Ligy mistrů je v likvidaci. Kvůli koronaviru

Maracaná jako zdravotní zařízení

To jiné stadiony se proměňují ještě podstatně více. Třeba ty v Brazílii. I slavné Maracaná se v současnosti mění ve zdravotnické zařízení, které poskytuje místo pacientům s covid-19. Takzvaná polní nemocnice vyrostla třeba i na stadionu Pacaembu v brazilském Sao Paulu, který pamatuje i světový šampionát v roce 1950 a řadu koncertů světoznámých hvězd. 

Ale nemusíme ani na jihoamerický kontinent. I v Evropě je řada sportovišť sloužících zdravotnickým účelům. Kromě zmíněného Santiago Bernabéu se boji s koronavirem propůjčil třeba ragbyový stadion v Cardiffu, Etihad Stadium, kde působí Manchester City, a pomohla například i Chelsea, která nabídla zdravotníkům ubytování v hotelu Millenium na Stamford Bridge.

A ani tím seznam zdaleka nekončí, na některá další sportoviště se můžete podívat ve fotogalerii.

Paulo Dybala (uprostřed) z Juventusu se raduje z gólu proti Manchesteru United.
Hvězda Juventusu popsala průběh koronaviru. Měl jsem silné příznaky, přiznává

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník