O tom, že by měla Kateřina Svitková z Prahy zamířit do Anglie, se mluvilo už delší dobu. Nyní je to potvrzené. Česká reprezentantka se stala posilou celku West Ham United. „Jsem velmi nadšená. Je to velký klub s velkou historií ve velmi pěkném městě,“ neskrývala radost Svitková v rozhovoru pro klubový web.

Kateřina Svitková v dresu Slavie Praha.
Svitková se chystá na přestup. Nejúspěšnější česká fotbalistka chce do Anglie

„Doufám, že pomohu klubu dosáhnout jeho cílů a doufám, že budeme úspěšní,“ dodala fotbalistka, která působila v červenobílém dresu od roku 2013.

Sestřih zápasu Slavia Praha - Bayern Mnichov i s gólem Kateřiny Svitkové:

Zdroj: Youtube

Nadšení z nové posily čišelo i z hlavního kouče ženského týmu West Hamu Matta Bearda. „Je to hráčka, kterou už nějakou dobu sleduji. Její působení ve Slavii a na mezinárodní úrovni mluví za sebe,“ ukázal, že si novou akvizici pečlivě vybíral. „Připravuje i dává góly a má fantastickou pracovní morálku,“ vypočítává její přednosti Beard.

Kateřina Svitková v souboji s obranou Sparty.
Ve šlépějích mužů. Svitková si plní další sen

Nejlepší česká fotbalistka roku 2019 na sebe světový fotbal upozornila především díky ženské Lize mistrů. V ní zazářila nejen svými výkony, ale také pozoruhodným gólem do sítě Bayernu Mnichov. Její přesný zásah se dostal dokonce do užšího výběru v anketě o nejhezčí branku sezony, kde soupeřil s góly takových hvězd, jakými jsou Cristiano Ronaldo či Lionel Messi.