Někteří mu nevěřili, Tomáš Souček ale táhl West Ham nejen svou hrou, ale také svými brankami. Kouč londýnského celku dokonce zapochyboval, že by se jeho svěřenci bez Součkova přínosu v nejvyšší soutěži zachránili. Souček tak více než úspěšně navázal na řadu Čechů, kteří v londýnském celku působili před ním. Pojďme si je připomenout.

Radoslav Kováč

Ve své zahraniční kariéře pokračoval exsparťanský obránce, který předtím úspěšně působil v moskevském Spartaku, právě v Anglii. Za dva roky tu nasbíral více než šest desítek startů a ze své defenzivní pozice se dokázal i třikrát střelecky prosadit. Poté si zahrál ještě v Basileji a přes Liberec se vrátil do Sparty, kde ukončil kariéru.

Zdroj: Youtube

Jan Laštůvka

Jedna hráčská pozice ve výčtu převažuje nad ostatními – brankář. Jedním z nich byl i Jan Laštůvka. Ve West Hamu ale příliš prostoru nedostal a dočkal se pouze jediného startu, když v září před dvanácti lety nechyběl u pohárové porážky 0:1 ve Watfordu. V zahraničí nejvíce odehrál v ukrajinském Dněpropetrovsku. I v osmatřiceti ještě chytá, je hráčem ostravského Baníku.

Lukáš Vorlický byl vyhlášen nejlepším hráčem prestižního mezinárodního turnaje Arco.
Na bránu Ligy mistrů klepe kluk z Boskovic. Mladý záložník prodloužil v Itálii

Luděk Mikloško

To Luděk Mikloško zanechal ve West Hamu mnohem výraznější stopu. Oporou „Kladvářů byl osm let a odchytal zde přes tři stovky utkání. O jeho úspěších svědčí třeba i ocenění nejlepším hráčem klubu v sezóně. Kromě klubových úspěchů nastřádal přes čtyřicet reprezentačních zápasů.

Pavel Srniček

Do třetice gólman. Byť pro něj byl West Ham jen krátkou kapitolou, odchytal zde pouze tři utkání. Z jeho bohaté zahraniční kariéry ční působení v Newcastlu, kam se přes Sheffield, Brescii, Cosenzu, Portsmouth, West Ham a Beiru Mar vrátil ještě na dvě utkání na sklonku kariéry. Od roku 2012 působil v realizačním týmu pražské Sparty, těsně před Vánocemi roku 2015 ale utrpěl infarkt a dva dny před koncem roku zemřel.

Fotbalista West Hamu Tomáš Souček se raduje ze svého gólu
Souček přestoupil do West Hamu. V Londýně podepsal čtyřletý kontrakt

Marek Štěch

Aby se to nepletlo, i dalšího fotbalistu v seznamu bychom měli hledat mezi třemi tyčemi. Ten však většinu svého působení ve West Hamu strávil na hostováních. „Kladivářům“ pomohl jen v několika utkáních, když nechyběl při úspěšném tažení Ligovým pohárem. I díky němu tehdy West Ham došel až do semifinále. V sestavě tehdy v roce 2010 nechyběl ani již zmiňovaný Kováč. Na konci června podepsal Štěch smlouvu s Mansfieldem, který působí v anglické čtvrté lize.

Tomáš Řepka

Za úspěšné může své angažmá ve West Hamu ale určitě označit Tomáš Řepka. Vždyť když se v londýnském celku loučil, sklidil ovace vestoje od desítek tisíc fanoušků na zaplněném stadionu. Ty si během 164 zápasů získal i svým nesmlouvavým a tvrdým stylem, jakým proslul nejen v Anglii, ale třeba i ve Fiorentině či ve Spartě.  

Zdroj: Youtube