Tomáš Souček v Londýně nadchl. Nejen svými výkony, ale i svými brankami velkou měrou přispěl k tomu, že se West Ham vyhnul hrozbě sestupu a zachoval si prvoligovou příslušnost i pro následující ročník.

To také znamenalo, že se jeho hostování změnilo v přestup, přičemž Slavia z celé transakce vyinkasuje v přepočtu více než půl miliardy korun. A další obnos možná na trase Londýn – Praha na sebe možná nenechá dlouho čekat.

Tomáš Řepka v dresu West Hamu.
Řepka a další. Kteří Češi se před Součkem pokoušeli prosadit ve West Hamu?

Britský Independent totiž přišel s informací, že se West Ham poohlíží po dalším fotbalistovi oblékajícím červenobílý dres. Tím je obránce Vladimír Coufal. Krajní zadák je v kolébce fotbalu velmi žádaným zbožím, protože kromě „Kladivářů“ padl do oka i vedení Southamptonu a Brightonu.

Česká kolonie

Jak píše Independent, má Coufal ve Slavii ještě na rok smlouvu a mohl by být dostupný za částku mezi dvěma a čtyřmi miliony liber. V nedávno skončené sezoně, která Slavii přinesla mistrovský titul, odehrál sedmadvacetiletý fotbalista 27 ligových utkání, v nichž vstřelil tři branky. Na kontě má i sedm startů v reprezentačním áčku včetně toho, v němž Češi v kvalifikaci o Euro porazili Anglii 2:1.

Kateřina Svitková v dresu Slavie Praha.
Potvrzeno. Útočná hvězda Slavie míří do Anglie. Bude hrát za West Ham

Pokud by Slavia pustila další ze svých opor právě do West Hamu, rozšířila by se zde kolonie zástupců vršovického celku. Kromě Tomáše Součka je totiž čerstvou posilou londýnského klubu i česká reprezentantka Kateřina Svitková.