Přede dveřmi na Řepku čekala jeho přítelkyně Kateřina Kristelová, objala se s ním a odjeli spolu v červeném autě. S novináři nemluvili. Řepkovo propuštění se dnes možná protáhlo kvůli tomu, že pracoval mimo věznici v pekárně v Kaznějově na Plzeňsku.

"Odsouzený Tomáš Řepka byl podmíněně propuštěn z věznice se stanovením zkušební doby na 3 roky, za současného stanovení dohledu probačním úředníkem," informovala v pondělí dopoledne mluvčí Krajského soudu v Plzni Lucie Jíchová.  Někdejší obránce české reprezentace, Sparty či Budějovic navíc musí "v rámci svých možností uhradil ve zkušební době způsobenou škodu ve výši 430 tisíc korun".

Tomáš Řepka.
Tomáš Řepka ve vězení pracuje, je z něj pekař. A dobrý

Z jakého důvodu byl Řepka podmíněně propuštěn z vězení, mluvčí neřekla. "V dané chvíli mohu uvést jen to, že byly splněny veškeré zákonné podmínky pro vydání daného rozhodnutí. Současně bude zaslán do věznice příkaz k propuštění," dodala Jíchová.

Úřední mašinérie pracuje rychle, ředitel plzeňské věznice Petr Vlk Deníku před polednem potvrdil, že rozhodnutí soudu již do věznice dorazilo. „Příkaz byl ověřen, vězeň je nyní stahován ze svého pracoviště. V současné době realizujeme kroky k jeho propuštění, jde o administrativní záležitost, která trvá hodinu, dvě,“ vysvětlil před dvanáctou Vlk.

Internetové útoky na exmanželku

Bývalý obránce Sparty či West Hamu byl odsouzen za zpronevěru luxusního vozu, internetové útoky na svou exmanželku, které spočívaly ve smyšlených erotických inzerátech, a za to, že opakovaně sedl opilý za volant a ve zkušební době podmíněného odsouzení se dopustil dalších trestných činů. Celkem si měl odsedět 2,5 roku, ale obvodní soud pro Prahu Řepkovi započítal 293 odpracovaných hodin v rámci obecně prospěšných prací jako 293 odseděných dní.

Tomáš Řepka
Tomáš Řepka je u vězňů na Borech oblíbený. Rádi poslouchají jeho vyprávění

Sportovec nastoupil k výkonu trestu na konci května na pražské Ruzyni, už počátkem června byl však převezen do věznice na Borech. Tam mezi vězně, kteří ho často oslovovali celebrito, zapadl, nebyly s ním žádné problémy. Začal také pracovat, byl pekařem v soukromé provozovně mimo areál věznice. Ve firmě si ho chválili, je šikovný a pracovitý.

V listopadu loňského roku žádal známý bouřlivák Okresní soud Plzeň-město o předčasné propuštění z vězení, ale neuspěl. Soudce ale konstatoval, že o propuštění žádá brzy, a také uvedl, že Řepkova výpověď na něj působila jako bagatelizování věci a že si odsouzený podle něj stále neuvědomil podstatu trestu. Řepka se ale odvolal ke krajskému soudu, uspěl, a tak tentokrát může opustit brány věznice.