Mnoho nejen fotbalových týmů řeší ekonomické nesnáze v době nucené přestávky snižováním platů. V Anglii je trendem spíš odkládání výplat. Na tom se dohodla vedení klubů s hráči například v Southamptonu, Aston Ville, Watfordu nebo West Hamu, kde působí i český fotbalista Tomáš Souček.

On-line ke koronaviru ZDE.

Jenže na Stamford Bridge se žádné redukce ani odklady mezd konat nebudou. Vedení klubu totiž oznámilo něco úplně jiného.

„Zástupci představenstva Chelsea vedli rozsáhlé rozhovory, jak by tým mohl přispět. V tuto chvíli nebude první mužský tým přispívat do klubu finančně,  místo toho rada nařídila týmu soustředit se na další podporu charitativních aktivit,“ píše se v prohlášení na klubovém webu.

Utkání 9. kola první fotbalové ligy FORTUNA:LIGA, FC Baník Ostrava - SK Dynamo České Budějovice, 15. září 2019 v Ostravě. Na snímku Milan Baroš a rozhodčí  Ondřej Pechanec.
Jaký bude fotbal po pauze? Možná v přilbách, tlačítkem místo píšťalky a bez VAR

To ale neznamená, že by se vše nemohlo změnit. „Podle toho, jak se bude krize vyvíjet, bude klub pokračovat v rozhovorech s hráči ohledně finančních příspěvků na činnost klubu,“ stojí v textu.

Fotbalisté se zapojují do charitativních aktivit v rámci svých rodných zemí, společně pak podporují Národní zdravotní službu (NHS) ve Velké Británii.

Švédský útočník Zlatan Ibrahimović v dresu AC Milan
Zlatan, jak ho (možná) neznáte. O nenávisti fanoušků, koronaviru i nové výzvě