„Všem, kteří se podíleli na výši trestů pro hráče v utkání Rangers - Slavia, bych ze srdce přál, aby v čase 60:27 zmiňovaného utkání stáli na místě brankáře Ondry Koláře, aby zažili ten pocit bezmoci, když do jejich tváře míří kovové kolíky soupeřovy kopačky. Aby zažili moment, kde už kvůli kriminálnímu zákroku soupeře jde o život, aby si naplno uvědomili, že zdraví musí mít za všech okolností vždy vyšší hodnotu než verbální atak,“ uvedl na sociální síti někdejší forvard.

Poukazuje přitom na to, že Kamara dostal za napadení Kúdely v útrobách stadionu třízápasový trest, jeho spoluhráč Kemar Roofe si kvůli faulu na Koláře nezahraje nejbližší čtyři duely.

Fotbalista Slavia Praha Ondřej Kúdela.
Nejznámější rodáci Pitína? Arcibiskup Matocha a Kúdela. Oba jsou mučedníky

„Hráčům tímhle kravaťáci z UEFA dali signál, co nebudou tolerovat a nad čím teď budou muset podle nastaveného metru přimhouřit oko,“ říká Malár.

„Takže s troškou nadsázky si fotbalisté na hřišti teď pochválí tetování, kopačky, krásnou pleť, ale vzápětí se brutálním zákrokem pošlou na invalidní vozík. Za směšný čtyřzápasový distanc proč ne, že?“ přidává ironicky.

„Vždyť zdraví těch, co nastavují takový metr, to není,“ připomíná.

Podle Malára sice UEFA veřejně bojuje proti rasismu, ale zároveň tímto verdiktem jednoho rasistu uměle vytvořila. „A to na základě tvrzení jednoho hráče, kterému v daný moment už nešlo o fotbal, ale odvrátit pozornost od ubohosti, kterou Rangers v tom zápase předvedli,“ prohlásil.

„Za mě si sami činovníci UEFA poplivali místo na dresu, na kterém hráči nosí logo UEFA RESPECT,“ dodal naštvaně.