„Jsem naštvaný a za své hráče se stydím. Takový přístup jsem proti třetiligovému klubu opravdu neočekával,“ zuřil chilský trenér West Hamu Manuel Pellegrini.

Naopak Wimbledonští, s nimiž na nevelkém stadionu Kingsmeadow v Kingstonu poblíž Londýna slavilo 4 777 diváků, si prožili největší úspěch v novodobé historii (počítá se od roku 2002).

Zdeněk Ondrášek byl v Dallasu vřele přivítán fanoušky.
Bude zážitek vidět „blázna“ Zlatana, těší se Ondrášek na angažmá v Dallasu

„Jasně, že jsme chtěli vyhrát, ovšem rozhodně jsem si nepředstavoval, že jim dáme čtyři góly. Fotbal je nevyzpytatelný,“ smál se po divokém klání šťastný kouč Wally Downes.

Zdroj: Youtube


Kuriózní sázka

Lépe to synovec někdejšího světového šampiona v boxu Terryho Downese vystihnout nemohl. Jeho svěřenci prožívají skutečně mizernou sezonu.

Posuďte sami: v League One ztrácejí pět bodů na předposlední Bradford City, ve 29 duelech vsítili pouze 22 branek. „To, co jsme doposud předváděli, zdaleka nestačí. Víme to,“ prohlásil trenér.

V sobotu se ovšem „The Dons“ svezli na vlně euforie. Ta se, s nadsázkou řečeno, přiblížila roku 1988 (tehdy Wimbledon, ještě pod názvem FC, nejstarší klubovou soutěž planety vyhrál).

Martin Nešpor
Půl roku bez výplaty a na stadionu ani záchod, vzpomíná Nešpor na Albánii

Chcete důkaz? Útočník Scott Wagstaff, který West Ham popravil dvěma brankami, se dříve z legrace vsadil: pokud se postoupí, obarví si bradku klubovými barvami – tedy do modrožluta.

A svému slibu hodlá dostát. „Úplně jsem na tu sázku zapomněl. Ale nebojte se, udělám to. Moje paní každopádně nebude mít radost,“ vzkázal Wagstaff se smíchem příznivcům.


Dalším sokem Millwall

Co bude dál? Wimbledon stále drtí starosti o udržení, přesto může snít o další metě: čtvrtfinále. V pátém kole vyzve druholigový Milwall, který šokoval zmíněným vítězstvím nad Evertonem.

Outsider nastoupí proti outsiderovi. Ruku na srdce: mírným favoritem je Millwall. Celek z londýnské čtvrti Bermondsey, v němž působí i český reprezentant Jiří Skalák, rovněž neprožívá nikterak oslnivý ročník, stále je nicméně klubem z vyšší soutěže.

V Anglickém poháru se nicméně rozdíly (občas) mažou. Tak, jako v minulém kole. Dokáže Wimbledon na slavný triumf navázat?

Páté kolo FA Cupu
Brentford – Barnet
Newport – Middlesbrough
QPR – Portsmouth
Wolves – Shrewsbury
West Brom – Brighton
Doncaster – Crystal Palace
Chelsea – Manchester United
Wimbledon – Milwall

Bývalý hokejový obránce Patrik Hučko funguje u ligových fotbalistů Zlína jako masér a kustod.
Masér Hučko: Nejsem cestovatel, ale v Rusku jsem se přestal bát létat