Hlavní trenér Sportovního klubu od svého příchodu zkouší, co se dá, aby probudil trápící se tým, který pod jeho vedením postupně dospěl k ještě větší krizi. V sobotu Jan Jursík postavil do základní sestavy třeba loňské dorostence Pechu s Kovařčíkem, tento tah konečně vyšel.

„Své úkoly splnili velmi dobře. Možná to strhlo i ostatní, protože jsou to hráči, kteří mé filozofii celkem věří, jelikož jsme ji spolu pět let dělali,“ připomněl Jursík své předešlé působení u mládeže SK Hranice.

Mladíci dostali šanci také díky absencím několika hráčů a v prvním poločase byli u náporu domácích. Ti mohli dokonce vést 2:0, první branky ještě pro ofsajd a faul nebyly uznány.

Gólovou radost si tak Hranice užívaly ve 43. minutě po trefě Michala Kuchaře, netrvala však dlouho. Petrovice srovnaly brankou Jana Lukana do šatny. Po změně stran naštěstí pro domácí vrátil SK vedení Marek Vyka.

„Odehráli jsme velmi dobrých šedesát minut. Pak nastala trošku panika, abychom soupeři nedarovali šanci k vyrovnání. Strach o výsledek tam byl, což se projevilo hlavně ke konci utkání, ale myslím si, že jsme plným právem naplno bodovali,“ uvedl Jan Jursík.

Trenér Hranic tedy může doufat, že se blýská na lepší časy. „Je to po měsíci nějaký bodový zisk. Nedivím se psychickému rozpoložení hráčů, v hlavách byla nějaká obava. Je pořád na čem pracovat, ale je dobře, že jsme konečně uhráli body a bylo to koukatelné,“ uzavřel hranický kouč.

SK Hranice – TJ Lokomotiva Petrovice 2:1 (1:1)

Branky: 43. M. Kuchař, 52. Vyka – 45. Lukan.
Rozhodčí: Šamárek – Šafrán, Slaminka. ŽK: Čáp, M. Kuchař – Dieng, Gomola.

Hranice: Tomečka – Frydrych, Kundrát, Pecha, Čáp – M. Lasovský, M. Kuchař, Kovařčík (52. Šišlák), Sobek (74. Vladař) – Ligač (88. Křenek), Vyka. Trenér: Jan Jursík.

Petrovice: Mrozek – Gill, Lukan (58. Urban), Bujok, Dieng, Gomola, Hujo, Klimas (66. Mobe), Kondziolka, Hoffmann, Ruisl (40. Bajzáth). Trenér: Zdeněk Dembinný.