„Byla to krutá porážka, ale i zasloužená,“ prozradil na začátek trenér Hranic Rostislav Sobek. Lodivod Sportovního klubu si myslí, že rezervu Slovácka doplnili hráči A-týmu, takže kvalita byla na straně hostí.

„My jsme nesplnili defenzivní povinnosti, čehož naopak využil soupeř, takže neměl ani šance navíc. To nás ovšem neomlouvá,“ bědoval Sobek.

Jeho svěřenci dostali v prvním poločase dvě rychlé branky a dle Sobkových slov tak ztratili disciplínu. Po změně stran se sice situace stabilizovala, přesto ani správně postavená obranná fáze Slovácko nezastavila. „Soupeř se vůbec nemýlil v rychlých protiútocích. Dostali jsme gól ze standardky, potom z trestného kopu,“ uvedl kouč Hranic.

Tým pod jeho vedením trápí zranění. Jan Nehyba nastoupil pouze na posledních dvacet minut, jelikož má problémy se zády. Dále chyběl Hoffman a Šigut naskočil taky jen na dvacet minut. „Vzal si prášky, aby to zkusil,“ přiblížil Sobek.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Bělotínský pohár má patnáctiletou tradici

Přesto hranický trenér prohry nelituje. Naopak, dle něj bude mít tmelící efekt. „Určitě nám to přineslo zkušenost. Nyní máme nějaké rezervy, co se týká kolektivního výkonu a pojetí hry, takže nám vytrestání spíše pomůže k tomu, abychom se k tomu postavili lépe,“ dodal trenér Sportovního klubu.

Hranické čeká v sobotu 11. března poslední přípravné utkání proti celku z 1. A třídy z Brodku u Přerova. „Oni nás sami požádali o utkání. My jsme v tomto termínu měli rezervu, tak jsme to vzali. Asi ambiciózní budou, ale je to o dvě třídy níže, takže musí být vidět kvalita z naší strany,“ přiblížil Rostislav Sobek.

Zároveň přiznal, že Hraničtí v přípravných zápasech zrovna neexcelují. „Hold, musím se teď během čtrnácti dnů dát do kupy. Hlavně morálně a psychicky. My obecně v přípravných zápasech nemáme valné výsledky nikdy. Dnes to však byla krutá porážka,“ uzavřel kormidelník hranické bárky.

SK Hranice – 1 FC Slovácko B 0:8 (0:5)