„Jsme samozřejmě spokojeni, protože vezeme tři body ze hřiště soupeře, který dokázal nedávno nastřílet prvoligovému týmu čtyři branky," připomněl trenér Hranic Petr Zatloukal.

Euforie z šokujícího vítězství nad Baníkem vydržela Rýmařovu pouze v prvním poločase. Kanonýr týmu Tomáš Šupák se prosadil v 18. minutě. To ale bylo ze strany Jiskry všechno.

„Přijeli jsme s nějakou taktikou, čekali jsme, že by soupeř po těžkém pohárovém utkání mohl být unavený. První půle tomu až tak nenasvědčovala, ale v jejím závěru už jsme začali mít více ze hry a dostávali jsme se před bránu," řekl hranický trenér.

Co se nepovedlo ostravskému Baníku, zvládli Hraničtí ve druhém poločase. Tedy konkrétně Patrik Hoffmann. Dvacetiletý útočník přišel na hřiště po změně stran a utkání de facto rozhodl. Dva slepené góly z 50. a 53. minuty nakonec znamenaly vítězství Hranic.

Hoffmann nejprve dostal pěknou kolmou přihrávku a nekompromisně prostřelil brankáře domácích Kameníka. V zápětí tečoval Biskupovu střelu z rohu velkého vápna.

„Nad očekávání nám vyšel začátek druhé půle. V šatně jsme si řekli, co chceme změnit, a potěšilo mě, že kluci to vzali doslova. Opravdu jsme na soupeře vlétli a začali hrát jednoduše. Kombinační hrou přehrávala naše záložní řada tu Rýmařova," pochvaloval si Zatloukal.

Ve druhém poločase Hraničtí diktovali tempo hry. Ferenc ani Hanák své šance nevyužili a Hoffmann pohrdl šancí na hattrick. Přesto brali hosté zasloužené tři body.

Nezastavily je ani problémy s kádrem. Vždyť na stoperovi nastoupil v minulosti útočník Marek Vyka. S novou rolí si ale poradil. „Soupeř ještě kousal ve druhém poločase ze standardních situací, ale měli jsme více ze hry. Měli jsme problémy s nějakou virózou, Chrastina byl schopný odehrát jen poločas a Michal Žoch se odstěhoval kvůli práci do Prahy, ten už u nás působit nebude," prozradil kouč Hranic.

TJ Jiskra Rýmařov – SK Hranice 1:2 (1:0)

Branky: 18. Šupák – 50. a 53. Hoffmann.

Rozhodčí: Šištík – Galásek, Žurovec. ŽK: Němec, Lesák, Tlapal – Biskup. Diváci: 150.

Hranice: Tomečka – Biskup, Kundrát, Vyka, Čáp – Chrastina (46. Hoffmann), Kuchař, Šišlák, Hanák (83. Částečka) – Ferenc (85. Frydrych), Nehyba. Trenér: Petr Zatloukal.