„Naše hra byla hlavně v defenzivní činnosti organizovaná. Soupeř byl v tom utkání asi o něco lepší, my jsme tentokrát měli i to štěstí. Nicméně se soupeři nedařilo překonat naši obranou řadu, a když už se dostal do šancí, tak jej vychytal Tomečka," byl po boji spokojen trenér Hranic Petr Zatloukal.

Ten se už delší dobu potýká s nejistotou kolem základní jedenáctky, ne poprvé museli vypomoci hráči z dorostu.

„Museli jsme v tom utkání hodně improvizovat. Už z tak improvizované sestavy nám vypadli tři hráči a nahradili je jiní, kteří takovou herní praxi nemají. Ať už to byl dorostenec Juříček, který zahrál velmi dobře, potažmo Kalous, který se vrátil do zápasu po čtyřech měsících absence, kdy byl na operaci kolene. Vrátil se také Nehyba po zranění," připomněl hranický kouč.

Důležitý by pro Hranice mohl být hlavně návrat Radima Kalouse, který v minulé sezoně odehrál většinu zápasů v základní sestavě. V první půli to ještě nebylo úplně ono, jako by se na hřišti hledal, na druhý poločas jej ale Zatloukal z postu defenzivního záložníka stáhnul do středové řady domácích. S přibývajícími minutami pak šel nahoru i výkon hranického defenzivního hráče. Na postu defenzivního štítu navíc zaskočil Kuchař, a vedl si více než dobře.

„Poté, co jsme přeskupili střed hřiště, jsme se opravdu dobře vypořádali s tlakem soupeře a nepustili jej do větších gólových příležitostí. Sami jsme se dostávali do protiútoků, nakonec jsme dali čtyři góly, takže jsme spokojeni," řekl Zatloukal.

Čtyři branky si Hranice rozdělily do obou poločasů rovnoměrně. Důležité bylo rychlé vedení, které po sklepnutí Nehyby z první šance střetnutí vstřelil Ferenc. Stejný hráč pak v šestnáctce obešel soupeře, a ten jej podrazil. Z následné penalty sám faulovaný vstřelil svou druhou branku utkání.

Výborný výkon podtrhl po změně stran v 58. minutě gólem také Michal Kuchař. „Snažili jsme se přecházet do rychlých protiútoků a vyšlo nám to při třetím gólu. Kuchař tím jen podtrhl svůj výborný výkon. Tam se to utkání definitivně rozhodlo," myslí si trenér Hranic.

Poslední hřebíček do krnovské rakve zatloukl v 72. minutě Miroslav Hanák, který využil perfektního uvolnění Ference.

Hranice tak počtvrté v sezoně zvítězily, zopakovat se to pokusí v neděli dopoledne na hřišti Slavičína.

SK Hranice – FK Krnov 4:0 (2:0)

Branky: 6. a 25. Ferenc, 58. Kuchař, 72. Hanák.

Rozhodčí: Křenek – Vejtasa, Koláček. ŽK: Hudský (Krnov). Diváci: 110.

Hranice: Tomečka – Juříček, Kundrát, Vyka, Čáp – Kalous (87. Kovařčík) – Kuchař, Šišlák, Hanák – Ferenc (80. Frydrych), Nehyba (82. Ligač). Trenér: Petr Zatloukal.